Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως ο ύπνος και η άσκηση έχουν μια συμβιωτική σχέση, ο δεσμός αυτός όμως αποδεικνύεται πιο βαθύς και πιο σημαντικός απ’ όσο αναμενόταν.

Σύμφωνα με το National Sleep Foundation, η τακτική άσκηση έχει πάρα πολλά θετικά οφέλη για την υγεία. Μπορεί να μειώσει το άγχος, να αυξήσει την εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας. Δεν υπάρχει καμία τέλεια άσκηση που θα ενισχύσει τον ύπνο σας – οποιοσδήποτε τύπος κίνησης είναι καλύτερος από τον κανένα – αλλά οι παρακάτω τρεις συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι σας βοηθούν να έχετε καλύτερο ύπνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι γυμναστική να επιλέξεις λοιπόν για καλύτερο ύπνο

Αερόβια

Δραστηριότητες που αυξάνουν τον καρδιακό σας ρυθμό, όπως τρέξιμο, γρήγορο περπάτημα, ποδηλασία και κολύμπι, έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τον ύπνο και καταπολεμούν την αϋπνία.
Ακόμη και μικρές περιόδους, όπως 10 λεπτά, μπορεί να βοηθήσουν, αν και ο στόχος είναι να κάνετε τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης (ή 75 λεπτά έντονης έντασης) κάθε εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης