Πιο συχνά εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης οι γυναίκες που έχουν υψηλές θέσεις στην επαγγελματική ιεραρχία απ’ ό,τι οι άνδρες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Ερευνητές από το Όστιν ανέλυσαν τη συμπεριφορά 1.300 ανδρών-στελεχών και 1.500 γυναικών σε αντίστοιχα πόστα ευθύνης, για τις ανάγκες της μελέτης «Φύλο, Επαγγελματική Εξουσία και Κατάθλιψη» (Gender, Job Authority and Depression), η οποία θα δημοσιευτεί τον Δεκέμβριο στην Εφημερίδα της Υγείας και της Κοινωνικής Συμπεριφοράς (Journal of Health and Social Behavior).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προδημοσιεύει το αμερικανικό Time, η έρευνα καταδεικνύει ότι γυναίκες με εξουσία που επηρεάζει την πληρωμή, την απόλυση και την πρόσληψη προσωπικού παρουσίαζαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και συχνότερα συμπτώματα κατάθλιψης απ’ ό,τι γυναίκες που δεν είχαν τέτοια εξουσία. Αντίθετα, άνδρες σε αντίστοιχα διευθυντικά πόστα και με εξίσου σημαντικές για τους υφισταμένους τους ευθύνες παρουσίαζαν πολύ λιγότερα συμπτώματα της νόσου, απ’ ό,τι άνδρες που δεν είχαν διευθυντική θέση.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης