Μεγαλύτερη τάση στην απιστία έχουν οι γυναίκες που έχουν αυξημένα επίπεδα των λεγόμενων «θηλυκών» ορμονών. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται Αμερικανοί επιστήμονες που μελέτησαν περισσότερες από 1.000 γυναίκες σε χρονικό διάστημα δύο ετών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες που είχαν αυξημένα επίπεδα οιστραδιόλης στο αίμα τους, δήλωσαν λιγότερο… δεσμευμένες με τη σχέση τους και έτοιμες να αλλάξουν ερωτικό σύντροφο.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η οιστραδιόλη (όπως και όλα τα οιστρογόνα) αυξάνεται τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες του κύκλου, οπότε και στατιστικά η ερωτική επιθυμία είναι αυξημένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οιστρογόνα, εδώ και καιρό, έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι επηρεάζουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας, καθώς και τον τρόπο που ντύνεται και συμπεριφέρεται (όσο περισσότερα οιστρογόνα έχει μια γυναίκα, τόσο πιο προκλητική και τολμηρή είναι). Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, οι γυναίκες που παράγουν με φυσιολογικό τρόπο αυξημένα επίπεδα θηλυκών ορμονών «αλλάζουν πιο εύκολα σύντροφο» από όσες έχουν χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης