Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου το 2005 αναγορεύτηκε διδάκτωρ. Το 2007 εξελέγη επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου διδάσκει Ιστορία και Θεωρία Αρχιτεκτονικής. Το 2000 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο της Τάξεως των Γραμμάτων και Καλών Τεχνών για διακεκριμένο νέο αρχιτέκτονα κάτω των 40 ετών.

Ξεκινά την επαγγελματική της δραστηριότητα ως συνεργάτης του αρχιτέκτονα Νίκου Βαλσαμάκη και στη συνέχεια ιδρύει προσωπικό αρχιτεκτονικό γραφείο. Έχει διακριθεί με 12 βραβεία σε Πανελληνίους και Διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Ενδεικτικά: Α’ Πανευρωπαϊκό Βραβείο ΕUROPAN για την «Επέμβαση σε τέσσερις Πλατείες της Μεσαιωνικής Ρόδου», Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Ιδεών της UIA -UNESCO «Αρχιτεκτονική & Νερό» -«Οι υδάτινες πύλες της νεκρόπολης», Α’ Πανελλήνιο Βραβείο για την «Αξιοποίηση της παραλίας της Γύρας στη Λευκάδα», Α’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Αρχιτ. Διαγωνισμό Ιδεών Κατοικίας του ΥΠΕΧΩΔΕ με «Κατοικία στην Αρεόπολη της Μάνης» κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πραγματοποιημένο έργο της περιλαμβάνονται: Το Υπαίθριο Θέατρο στα Καρδάμυλα Χίου, το Δημαρχείο και Πολιτιστικό Κέντρο Μεταμόρφωσης Ανατ. Αττικής, περίπτερα του ΥΠΠΟ σε διεθνείς εκθέσεις, η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου στο Γύθειο Λακωνίας, η αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου (1870) στον Πύργο Ηλείας και μετατροπή του σε Κέντρο Μελετών Σταφίδας, καθώς και μεγάλος αριθμός κατοικιών.

Έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεγάλος αριθμός έργων της έχει δημοσιευθεί στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό αρχιτεκτονικό Τύπο (24 δημοσιεύσεις). Εργάσθηκε ως έμμισθη ερευνήτρια στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ και έχει συμμετάσχει στη διδακτική ομάδα του διεπιστημονικού μεταπτυχιακού μαθήματος «Τέχνη & Εξουσία» της Νομικής Σχολής Αθηνών. To 1991 συμμετείχε ως βοηθός επιτρόπου στην 5η Biennale Αρχιτεκτονικής στη Βενετία. Επιμελείται αρχιτεκτονικές εκδόσεις, αρθρογραφεί, μετέχει σε συνέδρια και δημοσιεύει ερευνητικές εργασίες (23 επιστημονικές δημοσιεύσεις θεωρητικών εργασιών και 12 βιβλιοκριτικές). Υπήρξε συνεργάτης – επιμελήτρια της ετήσιας έκδοσης ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και από το 2000 είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στη διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ πολιτικής, αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας στη Νεώτερη Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης