Θυμάστε την τελευταία φορά που ο σύντροφός σας έβγαλε έξω τα σκουπίδια; Και κυρίως, θυμάστε πώς αντιδράσατε εσείς σε αυτήν την κίνηση καλοσύνης; Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, μια τέτοια πρωτοβουλία αλλά και ο τρόπος που γίνεται δεκτή από την… άλλη πλευρά μπορεί να σώσει ή να καταστρέψει μία σχέση.

Τα ζευγάρια που ο ένας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του όταν ο άλλος κάνει μία καλή κίνηση -μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το κούρεμα του γρασιδιού μέχρι το να βγάλει έξω τα σκουπίδια ή να φέρει τον αγαπημένο καφέ του συντρόφου του γυρίζοντας στο σπίτι- δεν νιώθουν απλά μία προσωρινή «ένεση» ευτυχίας, αλλά αισθάνονται συνολικά καλύτερα για τη σχέση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά τα θετικά συναισθήματα κρατούν για ημέρες, εβδομάδες, ακόμη και μήνες σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Σε μία από τις μελέτες της η Σάρα Αλγκόε- ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, ζήτησε από ζευγάρια να κρατήσουν ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο. Σε αυτό κατέγραφαν ό,τι έκανε ο σύντροφός τους για εκείνους, με αποτέλεσμα να νιώσουν ευγνωμοσύνη, όπως και τα συναισθήματα που τους προκάλεσαν αυτές οι κινήσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης