Οκτώ μύθοι για το sex και τους άνδρες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010, 12:50
Οκτώ μύθοι για το sex και τους άνδρες
Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για τους άνδρες;

Δεδομένου του ότι πολλά από αυτά που νομίζεις ότι ξέρεις είναι βασισμένα σε μύθους, ίσως πρέπει να το ξαναδείς το θέμα. Οι άνδρες και οι γυναίκες ομοίως υποθέτουν ότι γνωρίζουν καλά τα τερτίπια της ανδρικής libido, τα σεξουαλικά πρότυπα και τερτίπια, αφού σε κάποια στιγμή άκουσαν για αυτά από κάπου.

Αλλά, όταν αρχίσεις να σκέφτεσαι και να αναλύεις την «πλύση εγκεφάλου» που έχουμε όλες υποστεί, για να πιστέψουμε διάφορα σχετικά με την ερωτική ζωή των ανδρών, είναι εύκολο να καταλάβεις ότι πολλά από αυτά που «ξέρεις» είναι τελείως λανθασμένα.

1. Οι άνδρες μπορούν να κάνουν sex οποιαδήποτε ώρα και οπουδήποτε!
Σίγουρα υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός άνδρα που είναι «θερμός» και έτοιμος για όλα. Ωστόσο, αυτές οι στιγμές δεν είναι ο κανόνας. Η συναισθηματική ισορροπία επηρεάζει τη σεξουαλική υγεία και ικανοποίηση του άνδρα.
Αυτή η συναισθηματική ισορροπία επηρεάζεται από τη φυσική κατάσταση, το στρες, την κούραση και το άγχος. Ο τρόπος ζωής του παίζει επίσης ρόλο, για παράδειγμα αν είναι εργασιομανής ή ποια συναισθήματα τρέφει για τη σύντροφό του και πόσο η σχέση του καλύπτει τις ανάγκες και τα «θέλω» του. Επίσης, όσο μεγαλώνουν σε ηλικία οι άνδρες, χρειάζονται συναισθηματικό δεσμό με την ερωμένη τους. Αυτό οδηγεί σε πιο θερμή σεξουαλική ένωση.

2. Οι άνδρες γίνονται ρομαντικοί μόνο για να ευχαριστήσουν τη γυναίκα.
Αυτή η πεποίθηση μπορεί να αποδομηθεί με πολλούς τρόπους. Κάποιοι άνδρες πράγματι θα κάνουν τα πάντα, όταν πολιορκούν. Κάποιοι θα κάνουν τα πάντα και θα περιμένουν πολιορκία σαν ανταπόδοση. Άλλοι απολαμβάνουν περισσότερο την πολιορκία από τη σχέση. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που προσπαθούν με ρομαντικό τρόπο να κατακτήσουν, για να κάνουν σεξ, ώστε να επισφραγίσουν τη συμφωνία μιας σχέσης, που μπορεί να είναι ακόμα και ισόβια.

3. Οι άνδρες προτιμούν πάντα να αρχίζουν αυτοί το σεξουαλικό παιχνίδι!
Αλήθεια; Ας αξιολογήσουμε πόσο τους αρέσει να τους αποπλανούν. Σε μια έρευνα του 1994 το 93% των ανδρών απάντησε ότι ερεθίζεται βλέποντας τη σύντροφό του να βγάζει τα ρούχα της.

4. Οι άνδρες έχουν μια σκέψη για το σεξ κάθε επτά δευτερόλεπτα.
Αν κάνει κανείς τις πράξεις, αυτή η δήλωση είναι απλώς γελοία. Αν κάποιος είναι ξύπνιος 17 ώρες την ημέρα, θα έπρεπε να κάνει περισσότερες από 8.500 σκέψεις περί σεξ κάθε μέρα. Αυτό δεν θα του άφηνε χρόνο να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο. Έτσι δεν είναι;

5. Περνάει καλύτερα σαν εργένης.
Το να κάνει τον «playboy» κάποιος μπορεί να έχει την αίγλη του, αλλά δεν είναι προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον του. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2006, οι παντρεμένοι είναι υγιέστεροι και πιο εύποροι, ενώ αυτοί που δεν έχουν ποτέ παντρευτεί έχουν αναλογικά τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων.
Οι ερευνητές υποθέτουν ότι ο γάμος λειτουργεί αποτρεπτικά έναντι των αρνητικών παραγόντων της ζωής.

6. Στους άνδρες δεν αρέσουν τα φιλιά, εκτός αν είναι «με γλώσσα»!
Αν και η γενική άποψη είναι αυτή, σε μια έρευνα που έγινε σε 50.000 άνδρες βρέθηκε ότι οι άνδρες λατρεύουν 30 διαφορετικούς τρόπους φιλιού, που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση της γλώσσα τους στο στόμα της ερωτικής τους παρτενέρ.

7. Μετά από μια ηλικία δεν γίνεται τίποτα με το «χέρι»!
Μια συνηθισμένη πεποίθηση, ανάμεσα στις γυναίκες είναι ότι ένας μεσήλικας βαριέται μέχρι θανάτου την προσπάθεια της γυναίκας να τον διεγείρει σεξουαλικά με το χέρι της. Αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι στους άνδρες αντίθετα αρέσει να έχουν οι ίδιοι τα χέρια τους «απασχολημένα» κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που τους αρέσει να το κάνει η γυναίκα, μπορούν απλώς να το απολαύσουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

8. Θέλει να φτάσει στην «έκσταση» αμέσως.
Ακόμα και αν κάποιος δεν εκσπερματίζει πρόωρα, φαίνεται ότι δεν μπορεί να κρατηθεί από την επιθυμία να φτάσει γρήγορα στο συναίσθημα της ερωτικής έκστασης. Με την ερωτική τους διέγερση να γιγαντώνεται γρήγορα, οι άνδρες έχουν πρόβλημα να περιμένουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι «δεν κρατιέται».

Ωστόσο, είναι πολλοί οι άνδρες που γνωρίζουν ότι το να κρατηθούν περισσότερο θα τους δώσει έναν πιο έντονο οργασμό. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός θέλει να απολαμβάνει την ερωτική διαδικασία για ώρα και δεν βιάζεται καθόλου να ξεπεράσει τις όμορφες στιγμές του έρωτα.

Πηγή: tell a woman

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010, 12:50