Και όμως, η σύγχρονη γυναίκα έβλεπε μικρή και transformers, όχι μόνο Barbie. Πιο παλιά δεν ξέρω τι κυκλοφορούσε, αλλά κάτι σε υπέρ-ήρωα, που είχε όψη τρομερή και θέλει να καθαρίσει τον κόσμο από μιάσματα, μας εξυπηρετεί.

Μπράβο στα κορίτσια που διεκδικούν… Μπράβο στα θυμωμένα κορίτσια, που σιχαίνονται τις γυναίκες, τύπου γκόμενες. Μεταξύ μας όλοι αντιπαθούν αυτό το είδος γυναίκας. Όπως και το ακριβώς αντίθετό της. Δεν έχει κανένα νόημα όταν μια γυναίκα νοιάζεται μόνο να βαφτεί, να φτιαχτεί, ή το τι θα φορέσει την επομένη μέρα. Ακόμα χειρότερα όταν βγαίνει ατημέλητη στο δρόμο και η συμπεριφορά της θυμίζει νταλικέρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μας αρέσει η γυναίκα που πετά κάτι -αξιοπρεπές έστω- πάνω της και βγαίνει έξω για να κατακτήσει τον κόσμο με το μυαλό της. Σε σπάνιες, ειδικές περιπτώσεις που έχει φύγει, έχοντας στα μαλλιά το σταυροκατσάβιδο, που χρησιμοποίησε για να ανοίξει το laptop και να κάνει ένα τσεκ στα μικροτσίπ, αλλάζοντας χειροκίνητα την κάρτα μνήμης και γραφικών, διότι το πολυσέλιδο project που ετοίμαζε ολονυχτίς για την αυριανή παρουσίαση στην εταιρεία δεν είχε magenta στη δεύτερη διαφάνεια(ουφ!), εντάξει δεν έγινε και τίποτα. Κάθε σύγχρονη γυναίκα πορεύεται με αυτά τα ευτράπελα.

Δε συμπαθούμε τη γυναίκα που μιλάει σαν οχετός και μετατρέπει έναν άντρα σε λαγό. Ας μη γελιέται με την εντύπωση πως κάτι τέτοια την ανεβάζουν στην εκτίμηση του πληθυσμού. Μια σύγχρονη γυναίκα βάζει μάσκαρα σε 3” και επιπροσθέτως κάνει το ίδιο γρήγορα τη γραμμή του αι-λάινερ (άλλο αν δε θέλει).
Η σύγχρονη, ανεξάρτητη, όχι θυμωμένη, αλλά προσγειωμένη και αποφασισμένη γυναίκα ασχολείται με μέτρο με το μακιγιάζ. Πάει καράτε, γαλλικά και Ζάππειο.

Δεν κολλάει ποτέ στο αγόρι της φίλης της γιατί η αυτοπεποίθηση της επιτρέπει να βλέπει πως υπάρχουν και άλλοι άντρες στον πλανήτη αυτό. Αυτά που λέγανε παλιά οι γιαγιάδες τα ακολουθεί πιστά μια σύγχρονη γυναίκα, γιατί λαός που δεν ξέρει την ιστορία του δεν έχει μέλλον και σύγχρονη γυναίκα που δεν άκουγε τη γιαγιά μάνα της (άλλο τα προσωπικά καβγαδάκια), έχει φάει το κεφάλι της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης