Φοβάσαι μήπως οι φίλες σε έχουν φλομώσει στο ψέμα; Πιστεύεις πως ο αγαπημένος σου σε απατάει ή ψεύδεται ασύστολα; Προσπαθείς να τους «ξεμπροστιάσεις» αλλά μάταια αφού περνούν με επιτυχία όλα τα τεστ; Μήπως εσύ δεν αναγνωρίζεις τα σημάδια; Μάθε πως θα πιάσεις τον εκπαιδευμένο ψεύτη!
Τι να κάνεις για να τους πιάσεις;

1. Βομβάρδισε με ερωτήσεις
Θα το έχεις παρατηρήσει κι από τον εαυτό σου. Όταν λες ψέματα χρειάζεσαι τον διπλάσιο χρόνο για να σκεφτείς τι θα πεις ενώ στην προσπάθειά σου να μην φανεί το «κενό» οι προτάσεις σου είναι μικρές και υπεραπλουστευμένες. Συνεπώς, για να καταλάβεις αν κάποιος ψεύδεται βομβάρδισέ τον με δύσκολες ερωτήσεις και μην του αφήνεις χρόνο να σκεφτεί. Αν οι απαντήσεις του είναι ασαφείς και διόλου λεπτομερείς τότε μάλλον έχεις να κάνεις με ένα ψεύτη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Ζήτα να επαναλάβει την ιστορία αντίστροφα
Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται συχνά από την αστυνομία. Θα ζητήσεις από κάποιον να δώσει μια εκδοχή των γεγονότων. Στη συνέχεια, θα του ζητήσεις να ξαναπεί την ιστορία από την αρχή και να επαναλάβει τα γεγονότα με την αντίστροφη σειρά, από το τέλος προς την αρχή. Αν λέει ψέματα θα αντιμετωπίσει μεγάλη δυσκολία.

3. Παρατήρησε πόσο γρήγορα απαντά
Στην προσπάθειά του να επινοήσει κάποιο ψέμα ο ψεύτης επιβραδύνει τον ρυθμό ομιλίας του, κάνει παύσεις και έχει μια χρονική καθυστέρηση όσον αφορά τις απαντήσεις.

4. Εντόπισε αλλαγές στην συμπεριφορά
Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει το πώς συμπεριφέρεται και πως αντιδρά όταν συζητά χαλαρός. Αν πάλι δεν το έχεις κάνει, μάλλον ήρθε η ώρα να το πράξεις. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει τη συνήθεια να κουνά το πόδι του ή τα χέρια του όταν μιλά, η συμπεριφορά του αυτή δεν είναι ενδεικτική ψεύδους. Αντίθετα αν συνηθίζει να είναι ήρεμος κι ατάραχος μια αλλαγή σε κινήσεις και συμπεριφορά είναι ενδεικτική του ότι έχει κάτι να κρύψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

5. Μάθε να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος
Αν θέλεις πραγματικά να πιάσεις τον ψεύτη, άκου τι λέει αλλά και με ποιο τρόπο. Ρώτα ευθέως μια φίλη, που ακύρωσε το ραντεβού σας με μια φθηνή δικαιολογία αν το έκανε για χάρη του νέου της αμόρε. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το σύντροφό σου, αν για παράδειγμα πιστεύεις πως σου λέει ψέματα ή έχει αρχίσει να βγαίνει ραντεβού με άλλες γυναίκες. Αν πραγματικά θέλεις να μάθεις την αλήθεια απλά γύρνα σε αυτόν και ρώτα τον: «Μήπως βγήκες ραντεβού με άλλη;»

Αν απαντήσουν ξερά κάτι του στυλ «μα φυσικά όχι» είναι πολύ πιο πιθανό να λένε την αλήθεια απ’ ότι αν προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να σε πείσουν για το αντίθετο δείχνοντας θιγμένοι και σοκαρισμένοι.

Πηγή: womenonly
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης