Ο Δήμος Καισαριανής αναλαμβάνει, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Υγείας και Άθλησης, την πρωτοβουλία να διοργανώσει μία «Πεζοπορία Γυναικών στον Υμηττό», με τον οποίο συνδέεται ιστορικά και περιβαλλοντικά.

Οι κάτοικοι της Καισαριανής άντλησαν από αυτόν πόρους, τον συνέδεσαν από την αρχαιότητα με τους μύθους και τις λατρείες τους και τον έκαναν τον μεγάλο κήπο του σπιτιού τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι γνωστό ότι ο Υμηττός αποτελεί για την Καισαριανή μια ανεκτίμητη προστιθέμενη αξία ως πνεύμονας του λεκανοπεδίου και έναν υψηλής προστασίας βιότοπο, στη διατήρηση του οποίου συμβάλλει ο δήμος μας.

Στο πλαίσιο λοιπόν ενός διπλού στόχου: τη γνωριμία των κατοίκων με το βουνό μας και την εισαγωγή της καθημερινής άσκησης μέσα στη φύση, σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην πρώτη ”Πεζοπορία Γυναικών στον Υμηττό”, που διοργανώνουμε την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 στις 09.00 π.μ..

Η προ-συγκέντρωση θα γίνει στις 08.00 π.μ. στο πάρκο του Αη Γιάννη (Ξύλινα). Θα εκκινήσουμε στις 09.00 και μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή θα κάνουμε διαδοχικά στάσεις, στους Ταξιάρχες, στο Μνημείο Πεσόντων Πατριωτών 1944, τη Μονή Καισαριανής και θα καταλήξουμε στην Καλοπούλα όπου και θα επακολουθήσει συζήτηση, με ένα ρόφημα, για την άθληση στη ζωή μας με την παρουσία ειδικών και γυμναστών» αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης