Στον μακρύ κατάλογο των επιτυχημένων διεθνώς συμπατριωτών μας, έρχεται να προστεθεί η κυρία Arianna Huffington. Βέρα Ελληνίδα στην ομογένεια της Αμερικής, ιδιοκτήτρια του Huffington post, πασίγνωστου αμερικάνικου blog είναι η απόλυτη προσωποποίηση της γυναίκας- δράσης.

Γεννημένη στην Αθήνα, στις 15 Ιουλίου 1950, η Ανδριάννα Στασινοπούλου, είναι η κόρη του Κωνσταντίνου Στασινόπουλου και της Έλλης Γεωργιάδου (ζευγάρι δημοσιογράφων). Στα δεκαέξι της χρόνια αποχαιρετά την Ελλάδα για να μείνει μόνιμα στο Λονδίνο, όπου σπούδασε και πήρε μάστερ στις οικονομικές σπουδές. Εργάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την κλασική μουσική ενώ το 1980 μετακομίζει μόνιμα στις ΗΠΑ. Εκεί γνωρίζει τον μετέπειτα σύζυγό της Michael Ηuffington, υποψήφιο γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας. Παντρεύονται το 1986.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξαιρετική περίπτωση της Arianna Huffington αυτοπροσώπως...Η ιδέα για το blog ή μάλλον για την ιντερνετική εφημερίδα, όπως η ίδια την ονομάζει, αντιμετώπισε πολλές αρνητικές κριτικές το 2005, όταν αποφάσισε να την εφαρμόσει η δραστήρια συμπατριώτισσά μας. Πολλοί τη χαρακτήρισαν ένα ψηφιακό «πάρτι» για τους φιλελεύθερους, νέους φίλους της παρά σαν μια προσπάθεια σοβαρής ενημέρωσης. Στο διάστημα που πέρασε όμως η ανάπτυξη του blog – εφημερίδας ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αλλά και από αυτή που η ίδια περίμενε.

Η επιχείρηση ήταν αρκετά κερδοφόρα τους πρώτους μήνες λειτουργίας της. Τα έσοδά της, όμως, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από διαφήμιση, επανεπενδύθηκαν για πρόσληψη δημοσιογράφων, αρχισυντακτών αλλά και υπαλλήλων του εμπορικού τμήματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών, για φέτος εκτιμάται ότι τα έσοδα της ιντερνετικής εφημερίδας θα είναι από 6 ως 10 εκατ. δολάρια, δηλαδή ποσόν διπλάσιο από αυτό που πραγματοποίησε πέρσι.

Η Huffington, τον περασμένο Φεβρουάριο κατάφερε να φθάσει την επισκεψιμότητα του blog της, Huffington Post, στα 3,7 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνώς έγκυρης εταιρείας μετρήσεων Nielsen Online. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη κίνηση βάζει τη Huffington Post σε έναν ανταγωνισμό με ήδη υπάρχουσες και καταξιωμένες online εφημερίδες αλλά και μεγαθήρια του χώρου του Διαδικτύου, όπως η Yahoo, η AOL και το CNN.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον σύζυγό της χώρισε το 1997 και το 1998 ο Michael Huffington αποκάλυψε πως είναι αμφιφυλόφιλος. Η Arianna κατακρίθηκε από τα έντυπα πως γνώριζε γι αυτό καθόλη τη διάρκεια του γάμου της, κάτι που σύντομα ξεπεράστηκε. Η Arianna Huffington παραμένει μια από τις πιο επιτυχημένες συγγραφείς και δημοσιογράφους του αιώνα. Στο blog της έχουν φιλοξενηθεί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες του Hollywood.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης