Είναι κάποιες φορές που προσπαθείς να πεις κάποια λόγια στη φίλη σου που στενοχωριέται και πραγματικά δεν σου βγαίνει λέξη παρά μόνο ένα: “Μην στενοχωριέσαι, θα περάσει”.

Η φίλη σου, για άλλη μια φορά, χώρισε με τον καλό της αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ό,τι έμαθε πως αυτός που ένιωθε τόσο κοντά του, που τον έπαιρνε ακόμη και για να ακούσει τη φωνή του, που τον αισθανόταν έστω και φίλο της, που ο ίδιος της μιλούσε, λες και δεν συνέβαινε τίποτα, που της έλεγε πόσο ωραία περνούσε μαζί της, που την έπαιρνε τηλέφωνο για να βγούνε, έστω και τελευταία στιγμή, αυτός λοιπόν ξαφνικά αλλάζει ρότα στη ζωή του. Παντρεύεται…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι να πεις λοιπόν στην καλή σου φίλη που ενδόμυχα πίστευε ό,τι ήταν ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο των παραμυθιών; Τι να πεις στη φίλη σου που έπλαθε όνειρα για εκείνη και για εκείνον; Που εκείνος με τον τρόπο του άλλα της υποσχόταν;

Όχι, πολλά. Η μία καταλαβαίνει την άλλη με το δικό της τρόπο και ακόμη και να περάσεις μαζί της ώρες με ψυχοθεραπεία, δεν θα μπορέσεις να βγάλεις από την ψυχή της και την καρδιά της, τις ώρες που περνούσαν μαζί, τις αμοιβαίες υποσχέσεις, τα θέλω τους αλλά και το πιο σημαντικό, ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν για την φίλη μου ο ένας και μοναδικός, ο απόλυτος έρωτάς της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρέπει και δεν πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχουν κανέναν λόγο.

Δεν έχει σημασία τι θα πεις αρκεί και μόνο να σταθείς στο πλάι της με ένα χαμόγελο για να αισθάνεται την παρουσία σου και την καλή σου διάθεση. Και όταν αποφασίσει να μιλήσει να ξέρει ότι θα είσαι εκεί να την ακούσεις. Σε αυτές τις καταστάσεις δεν έχουν σημασία οι συμβουλές. Έχουν σημασία τα αισθήματα και μόνο τα αισθήματα.

Γιατί η καρδιά παίζει το παιχνίδι της και ίσως κάποια στιγμή, αν στο μεταξύ δεν αλλάξει κάτι, θα αναρρώσει αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσει!

Εμείς το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε για να φανούμε δυνατές είναι να κοιτάξουμε μπροστά και να αντιμετωπίσουμε τη ζωή με χαμόγελο και θετική σκέψη. Όλα θα πάνε καλά φίλη μου!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης