Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά κι αν η άδειά σου αργεί τότε πιθανότατα να ζεις έναν εφιάλτη. Αντί να μένεις συγκεντρωμένη στη δουλειά και να επιταχύνεις την εργασία σου, αφήνεις πίσω εκκρεμότητες αδυνατώντας να συγκεντρωθείς και να εστιάσεις στην εργασία.

Το μυαλό σου τρέχει στις παραλίες, την ηλιοθεραπεία και τα κοκτέιλ και η παραγωγικότητά σου πέφτει στο ναδίρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν αντιμετωπίζεις το παραπάνω πρόβλημα διάβασε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βρεις την ισορροπία και να συγκεντρωθείς στη δουλειά, παρά την καλοκαιρινή διάθεση.

1. «Θέα» και «αγνάντι» μόνο στο διάλειμμα

Το να κάθεσαι δίπλα από το παράθυρο βλέποντας τη λιακάδα δεν βοηθά την κατάσταση. Όπως είναι φυσικό βλέποντας τη χαρά θεού θέλεις να βγεις και να πιεις ένα καφέ ή ουζάκια δίπλα στη θάλασσα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Εάν το γραφείο σου είναι δίπλα σε παράθυρο με θέα, τοποθέτησε μπροστά κάτι που να σου αποσπά την προσοχή ή κατέβασε το στόρι ή κλείσε την κουρτίνα.

-Μπορείς επίσης να προμηθευτείς ένα ημερολόγιο γραφείου το οποίο θα τοποθετήσεις στην πλευρά του παραθύρου για να σου υπενθυμίζει καθημερινά τις εκκρεμότητες και τις υποχρεώσεις σου.

-Αν συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα αποσυγκέντρωσης και θέλεις πολύ να βρεθείς εκτός γραφείου χρησιμοποίησε το διάλειμμά σου κατά τρόπο που να εκπληρώνει την επιθυμία σου.

Βγες έξω να πάρεις ένα σνακ ή κάνε ένα μικρό περίπατο πριν επιστρέψεις στην εργασία σου. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, τουλάχιστον φάε το κολατσιό σου αγναντεύοντας τη θέα από το παράθυρό.

2. Ξεγέλασε τους πειρασμούς με μικρές αποδράσεις

Τα μικρά διαλείμματα του Σαββατοκύριακου ή του ρεπό σου είναι τονωτικά. Κάνε μια μικρή ημερήσια εκδρομή, πήγαινε για μπάνιο και νιώσε πως κάνεις κι εσύ διακοπές στην πόλη.

Μπορείς για παράδειγμα μόλις σχολάσεις να πας για ένα κοκτέιλ παραλιακά ή ακόμη και να το πιεις στο μπαλκόνι σου με παρέα.

3. Βάλε πρόγραμμα για να μην τρέχεις τελευταία ώρα

Κράτα λίστα με τις υποχρεώσεις σου και τα πράγματα που πρέπει να ολοκληρωθούν όπως επίσης και τις καταληκτικές ημερομηνίες παράδοσης.

Στη συνέχεια, βάλε πρόγραμμα και μη χάνεις χρόνο σε facebook και twitter βλέποντας φωτογραφίες και σχόλια φίλων που είναι σε διακοπές.

4. Κράτα τις ταξιδιωτικές διηγήσεις μετά το σχόλασμα

Εάν οι φίλοι σου, τα αδέλφια σου ή οι γονείς σου βρίσκονται ήδη σε διακοπές πιθανότατα να σε καλούν στο τηλέφωνο για να σου διηγηθούν τις περιπέτειές τους ή να σου στέλνουν μηνύματα τονίζοντάς σου πόσο όμορφα περνούν.

Βάλε όρια και ζήτα τους να μη σε καλούν εν ώρα εργασίας. Αν δε το κάνεις το μόνο που θα πετύχεις είναι να ονειροπολείς και να στεναχωριέσαι που δε βρίσκεσαι κι εσύ μαζί τους.

Πηγή: womenonly.gr
Επιμέλεια: Νατάσα Παππά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης