Πότε αξίζει να προσπαθήσεις να σώσεις ένα γάμο;». Αυτή είναι μια ερώτηση που κάνουν κατά καιρούς πολλά ζευγάρια και προβληματίζει μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Η Barbara Cavanaugh, κοινωνική λειτουργός στο Houston του Texas, είπε ότι η απάντηση είναι απλή: «Πάντα ξεκινώ, όταν δουλεύω με ζευγάρια, με το σκεπτικό ότι όλοι οι γάμοι αξίζουν μια προσπάθεια, επειδή οι άνθρωποι, δεν θα είχαν παντρευτεί αν δεν είχαν κάποιες κοινές αξίες ή στόχους ή αν τα πράγματα δεν ήταν κάποτε καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις με τα ζευγάρια που παντρεύονται σε νεότερες ηλικίες . «Δύο άνθρωποι μεγαλώνουν μαζί αλλά μετά από 10 χρόνια, μπορεί να μεγαλώνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτοί οι γάμοι συχνά ξεκινούν για τους λάθος λόγους, για παράδειγμα ότι αρχικά περνούσαν καλά μαζί, και δεν έχουν γερές βάσεις. Οι αξίες και οι στόχοι δεν είναι κοινοί μετά από το πέρασμα μερικών ετών αλλά αυτό δεν συμβαίνει ξαφνικά. Συμβαίνει όταν αγνοείς τα μικρά προβλήματα επί σειρά ετών».

Το κύριο πρόβλημα στις σχέσεις, είναι βασικά μια συγκέντρωση των εμπειριών ζωής και των συναισθηματικών επιπτώσεων που η ζωή είχε στο άτομο. Αυτό είναι κάτι που κάθε άτομο μέσα στο ζευγάρι, δεν έχει αντιμετωπίσει και επιλύσει κι έτσι όταν βρεθεί αντιμέτωπος/η με αυτό κομμάτι του παρελθόντος, έχει την τάση να κατηγορεί κάποιον άλλο, οπότε ο/η σύζυγος αποτελεί τον πιο εύκολο στόχο γι’αυτό το σκοπό.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης