Οι περισσότερες από εσάς σίγουρα θα θυμάστε τη γιαγιά σας, κάθε καλοκαίρι να φτιάχνει μόνη της τοματοπελτέ για να μαγειρεεύει όλο το χειμώνα. Και μαζί με αυτό θα θυμάστε και την γιαγιά σας να φωνάζει: «μην πειράζετε να βάζα γιατί θα γίνει έκρηξη και θα χτυπήσετε».

Το ίδιο ισχύει και τώρα, που δυστυχώς ο τοματοπλετές δεν είναι σπιτικός και τον αγοράζετε έτοιμο από το σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και δεν χρειάζεται να έχετε αποφοιτήσει από το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών για να καταλάβετε το εξής: Ο χυμός από τις βρασμένες ντομάτες όταν ενωθεί με το ωμό ελαιόλαδο  που προσθέτουμε , όταν κλείσουμε αεροστεγώς το βάζο που θα φυλάξουμε το προϊόν, θα δημιουργήσει μια αναερόβια ζύμωση. Από τη ζύμωση αυτή, θα παραχθεί μεθάνιο, το οποίο όταν βρεθεί σε συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.Για αυτό, όταν χρησιμοποιήσετε την ποσότητα του πελτέ που θέλετε, όσο μικρή και αν είναι η κονσέρβα και όσο λίγη ποσότητα σας έχει περισσέψει, βάλτε αμέσως στο ψυγείο. Γιατί αλλιώς, θα δείτε την κουζίνα σας να μετατρέπεται σε …Βαγδάτη, και εσείς να τραυματιστείτε.

Δείτε στο video που ακολουθεί τι έπαθε μια γυναίκα, η οποία άφησε την κονσέρβα με ελάχιστη ποσότητα τοματοπελτέ , πάνω από τον απορροφητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης