Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από έναν ανθισμένο κήπο. Πώς, όμως, μπορούμε να τον διατηρήσουμε; Σίγουρα η φροντίδα του κήπου μας είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για να καταφέρετε να διατηρήσετε τον υπέροχο κήπο σας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Μην ποτίζετε πολύ τα φυτά: Το υπερβολικό πότισμα είναι το ίδιο καταστροφικό με αυτό της έλλειψης νερού. Οι ρίζες δεν μπορούν να προσλάβουν τη σωστή ποσότητα οξυγόνου, τα φυτά ασφυκτιούν, προσβάλλονται εύκολα από μύκητες και τελικά ξεραίνονται.

2. Δώστε προσοχή στο κλάδεμα: Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες φυτών, καθεμία από τις οποίες επιδέχεται διαφορετικό είδος κλαδέματος. Καλό είναι λοιπόν, πριν πάρετε το κλαδευτήρι σας ανά χείρας, να ενημερωθείτε για το πώς κλαδεύονται τα φυτά που έχετε.

3. Μη βάζετε όλα τα φυτά στο ίδιο μέρος: Το κάθε φυτό έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις σε νερό, ήλιο και χώμα. Όταν λοιπόν φτιάχνετε ένα παρτέρι, τοποθετήστε φυτά που θα έχουν παρόμοιες απαιτήσεις, για να γίνεται η συντήρησή τους πιο εύκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

4. Μην επιλέγετε λάθος λίπασμα: Ο βασικός κανόνας για να αποφύγετε κάτι τέτοιο είναι να βάζετε λιπάσματα γρήγορης αποδέσμευσης κυρίως νιτρικά την άνοιξη και βραδείας αποδέσμευσης, κυρίως αμμωνιακά, το φθινόπωρο.

5. Όχι στις πολλές και διαφορετικού μεγέθους γλάστρες: Αν έχετε αυτόματο πότισμα, η ποσότητα νερού που πρέπει να δέχεται μια γλάστρα έχει άμεση συνάρτηση με το μέγεθός της. Αυτό είναι δύσκολο να το ρυθμίσετε.

Πηγή: omorfamistika

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης