Σωστός τρόπος πλύσης του μαγιό

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 13:55
Σωστός τρόπος πλύσης του μαγιό
Τα μαγιό χρειάζονται σωστή φροντίδα για να είναι πάντα καθαρά, να μη χάσουν τη ζωντάνια των χρωμάτων και βεβαίως την ελαστικότητά τους. Ποιος είναι λοιπόν ο σωστός τρόπος για να τα πλένετε και να παραμένουν όσο το δυνατόν στην κατάσταση που τα αγοράσατε;

Καταρχάς κάθε φορά που γυρνάτε από το μπάνιο, είτε αυτό ήταν στη θάλασσα είτε στην πισίνα, θα πρέπει να ξεπλένετε το μαγιό σας με άφθονο νερό και να το στύβετε πολύ καλά πριν το απλώσετε για να στεγνώσει. Μην το αφήνετε διπλωμένο, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν στεγνώνει σωστά, συγκρατεί την υγρασία και επομένως αναπτύσσονται βακτήρια.

Καλό θα ήταν να το πλένετε και μια φορά στο τόσο με απορρυπαντικό. Σε καμία περίπτωση όμως μην το βάλετε στο πλυντήριο ρούχων, διότι θα καταστρέψετε τα λάστιχα και γενικότερα την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα να χαλάσει τελείως το μαγιό.

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να ετοιμάσετε δύο λεκάνες με κρύο νερό. Στη μία προσθέστε λίγο υγρό απορρυπαντικό και αφήστε το μαγιό να μουλιάσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε το και τοποθετήσετε το στην άλλη λεκάνη με το καθαρό νερό για να το ξεπλύνετε. Αφού το ξεπλύνετε, θα πρέπει να το στύψετε καλά και να το απλώσετε μέχρι να στεγνώσει.


Πηγή: beautetinkyriaki

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 14:58