Τα επαγγελματικά e-mail επιβαρύνουν την ψυχολογία μας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016, 12:13
Τα επαγγελματικά e-mail επιβαρύνουν την ψυχολογία μας
Μια ομάδα ψυχολόγων στο Κέντρο Μελλοντικής Εργασίας παρουσίασε μια μελέτη με τίτλο «Έχεις mail», η οποία επικεντρώνεται στις συνήθειες των εργαζομένων που η δουλειά τους στηρίζεται πολύ σε αυτά. Τι επιπτώσεις έχουν στη συμπεριφορά τους;

«Το να τσεκάρει κάποιος τα mail του νωρίς το πρωί, ή αργά το βράδυ, ή να το αφήνει αναπάντητο όλη την ημέρα, όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με την πίεση που δημιουργείται. Άρα δεν έχει να κάνει με την ποσότητα των mail που δεχόμαστε, αλλά πότε και με ποιο τρόπο διαβάζουμε και διεκπεραιώνουμε κάθε mail» επισήμανε στο Euronews ο ψυχολόγος Ρίτσαρντ ΜακΚίνον.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αισθάνονται ότι πρέπει να απαντούν στα mail, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός ωραρίων εργασίας:

«Είναι καθημερινή πίεση το να είσαι διαθέσιμος όλη την ώρα και να απαντάς τα mail σου οποιαδήποτε στιγμή. Τρώνε τον ελεύθερο χρόνο σου και χάνονται τα όρια για το πότε είσαι στη δουλειά και πότε έχεις ελεύθερο χρόνο» δήλωσε κάποιος υπάλληλος.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Mind υποστηρίζει ότι τα mail δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα να εργαστούν από απόσταση, κάτι που έχει βοηθήσει αρκετούς. Η έρευνά του όμως συμπίπτει στα συμπεράσματά της με αυτήν του Κέντρου Μελλοντικής Εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016, 12:13