Οι παλιοί συνηθίζουν να λένε ότι όποιος ψεύδεται δεν σε κοιτάει στα μάτια. Αλλά μάλλον αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο πρώην αξιωματικός της βρετανικής Αστυνομίας Ντάρεν Στάντον, κορυφαίος στην ανίχνευση ψεύδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στάντον εμφανίστηκε σε εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης και αποκάλυψε πώς μπορεί κανείς εύκολα να ανακαλύψει έναν ψεύτη.

«Συνηθίζουν να κρατούν κάτι μπροστά στο στέρνο τους, ένα ντοσιέ, έναν φάκελο, ή ακόμη και μια κούπα καφέ, αφού νιώθουν ότι έτσι προστατεύουν τον εαυτό τους. Ή απλά κρατούν σφιχτά τα δυο τους χέρια».

Όσο αφορά τον μύθο ότι οι ψεύτες δεν κοιτούν τον άλλο στα μάτια, ο Στάντον λέει: «Είναι μύθος. Έτσι και αλλιώς, ο συνήθης χρόνος που μπορεί να κοιτάξει κάποιος τον άλλον στα μάτια είναι 3 με 5 δευτερόλεπτα. Αν τον κοιτάζει για παραπάνω, είναι γιατί τον αγαπά ή τον φλερτάρει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πώς μπορεί να πιάσει κάποιος κάποιον άλλον να ψεύδεται, ο πρώην αξιωματικός της βρετανικής Αστυνομίας τονίζει:

«Στους ψεύτες δεν αρέσουν οι λεπτομέρειες. Αν δεν είναι προετοιμασμένοι καλά, θα τους δείτε να τραυλίζουν ή να απαντούν με δισταγμό και σύντομες, κοφτές προτάσεις. Επίσης, συχνά όταν κάποιος λέει ψέματα οι μύες του προσώπου του συσπώνται. Συνήθως αυτοί στα χείλη ή στα μάγουλα».

Τα κόλπα για να αναγνωρίσετε έναν ψεύτη:

Επιταχύνει την αναπνοή του αισθητά…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης