Τα φρούτα είναι μία από τις ομάδες τροφίμων με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε και να αξιοποιούμε ακόμα και το τελευταίο φρούτο που βρίσκεται στο ψυγείο μας! Αν και όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη τους, πολλές φορές, είτε από προσωπική μας αμέλεια να τα καταναλώσουμε είτε γιατί αγοράσαμε πιο πολλά από αυτά που χρειαζόμαστε, φτάνουμε στο σημείο να τα πετάμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλες πάλι φορές, τα παιδιά της οικογένειας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο δεν είναι τόσο πρόθυμα να τα καταναλώσουν. Όπως και να έχει, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φρούτα σε όλα τα γεύματα του διαιτολογίου μας, αξιοποιώντας τα, κάνοντας ταυτόχρονα και σημαντική οικονομία.

Πολλά φρούτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρωινό μας είτε ως ολόκληρα φρούτα, είτε ως χυμός, είτε ως μιλκ σέικ, είτε μέσα στα δημητριακά μας, είτε σε συνδυασμό με γιαούρτι, ακόμη και ως κομπόστα σπιτική ή σε μορφή μαρμελάδας πάντα σπιτικής.

Ως ενδιάμεσο σνακ μπορούμε να φτιάξουμε ένα κέικ με φρούτα, μηλόπιτα, επίσης μπορούμε να τα συνδυάσουμε με κατίκι Δομοκού, ανθότυρο, έμενταλ και Cottage cheese.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το μεσημεριανό μας γεύμα, τα φρούτα μπορούν να πάρουν μέρος στη σαλάτα μας ή στο κύριο πιάτο μας σε συνδυασμό με πουλερικά ή άλλο κρέας.

Ως απογευματινό σνακ μπορούμε να φτιάξουμε μια φρουτοσαλάτα, γρανίτα με φρούτα, ζελέ με φρούτα, τάρτα φρούτων, πουτίγκα φρούτων και παγωτό σορμπέ φρούτων.

Για βραδινό γεύμα μπορούμε κάλλιστα να τα καταναλώσουμε μόνα τους, ως ένα ελαφρύ γεύμα, μαζί με γιαούρτι, με μέλι και ξηρούς καρπούς, ή για τους πιο προχωρημένους και εκπαιδευμένους γευστικά στο σάντουίτς τους, σε διάφορους συνδυασμούς.

Ηθικό δίδαγμα; Μην πετάτε φρούτα και λαχανικά, αξιοποιήστε τα βάζοντας τη φαντασία σας να δουλέψει!

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης