Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 11 Δεκεμβρίου 1950 και ήταν κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση, διάσημου επιχειρηματία, και της Τίνας Λιβανού. Αν και μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από τον χωρισμό των γονιών της. Ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του πατέρα της και γρήγορα αφοσιώθηκε σε αυτές.

Μόλις στα 20 της χρόνια παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερο κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ με τον οποίο, ωστόσο, χώρισε εννέα μήνες αργότερα. Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη (γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή), ενώ σε τρίτο τον Ρώσο Σέργκεϊ Καουζόφ, ο οποίος είχε ένα γυάλινο μάτι. Πραγματοποίησε έναν ακόμη τελευταίο γάμο με τον Τιερί Ρουσσέλ, διάσημο πλέι-μπόυ της εποχής με τον οποίο απέκτησε και την Αθηνά Ωνάση. Με τον Τιερί χώρισαν λίγο αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγαλύτερο πλήγμα για εκείνη ήταν ο θάνατος του αδερφού της, Αλέξανδρου Ωνάση, στις 22 Ιανουαρίου το 1973. Τα τελευταία χρόνια ετοιμαζόταν να παντρευτεί με τον Γιώργο – Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, αλλά επήλθε ο θάνατός της πριν προλάβει να πραγματοποιηθεί. Απεβίωσε στις 19 Νοεμβρίου 1988 στην Αργεντινή -κάτω από περίεργες συνθήκες- από έμφραγμα, λόγω της πολύχρονης κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών. Ενταφιάστηκε στον Σκορπιό. Μετά το θάνατό της όρισε με την διαθήκη της πενταμελές συμβούλιο για τν διαχείριση της περιουσίας της, η οποία και θα μεταβιβαζόταν στην κόρη της Αθηνά, μετά την ενηλικίωσή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης