«Όσες νιώθουν καλά με τον εαυτό τους δεν θα πρέπει να απειλούνται από τις διαφημίσεις που δημιουργώ». Αυτά είναι τα λόγια ενός από τους καλύτερους σύγχρονους σχεδιαστές της παγκόσμιας μόδας και ενός ανθρώπου που βρίσκει πάντα τρόπο να προκαλεί το ενδιαφέρον όλων μας μέσα από τις διαφημίσεις των προϊόντων του. Ο λόγος φυσικά για τον Αμερικανό σχεδιαστή μόδας Calvin Klein, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα fashion brands στον κόσμο και να εδραιώσει τα διάσημα πλέον αρχικά CK, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο η Coco Chanel (CC), η Louis Vuitton (LV) και οι Dolce & Gabbana (DG).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1942, o Calvin Klein κατάφερε να συνδέσει τον αμερικανικό casual μινιμαλισμό με τη σειρά του από jeans. Το 1968, ιδρύει τον γνωστό πλέον οίκο που φέρει το όνομά του. Αμέσως έγινε επιτυχία και ο Klein από τους πρώτους σύγχρονους σχεδιαστές που ανέβασαν στις γυναικείες πασαρέλες «ανδρόγυνα» ρούχα γραφείου. Παράλληλα, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, έφερε την αναγέννηση στο ανδρικό εσώρουχο με τα μποξεράκια του, γνωστά και ως Calvins, ενώ οι αμφιλεγόμενες διαφημίσεις του, με απλό background και φυσικό μακιγιάζ, δίνουν την έμφαση στα ρούχα και στις σέξι πόζες των νεαρών μοντέλων. Μάλιστα, ήταν και από τους πρώτους ανθρώπους που δούλεψαν με την Kate Moss και αμέσως διέκρινε το άστρο της.

Η πιο γνωστή προκλητική του διαφήμιση είναι αυτή που κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 με την 15χρονη τότε Brooke Shields να δηλώνει «nothing comes between me and my Calvins». Το 1993, ψηφίστηκε ο καλύτερος σχεδιαστής γυναικείων και αντρικών ρούχων. Από το 2004, τη γυναικεία σειρά έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία ο Βραζιλιάνος σχεδιαστής Francisco Costa, o οποίος έχει διακριθεί 2 φορές (2006 και 2008) με το βραβείο του καλύτερου σχεδιαστή από την Ένωση Αμερικανών Σχεδιαστών (CFDA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, η Calvin Klein φέρει το όνομά της, εκτός από τις συλλογές ρούχων, σε συλλογές με εσώρουχα, είδη σπιτιού, γκολφ, αθλητικά είδη, jean, αξεσουάρ καθώς και αρώματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης