Έκθεση «Haute Dantelle» στο Μουσείο Δαντέλας και Μόδας στο Καλαί

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Απριλίου 2018, 09:48
Έκθεση «Haute Dantelle» στο Μουσείο Δαντέλας και Μόδας στο Καλαί

Το μουσείο βρίσκεται στο Καλαί, πόλη στη βόρεια Γαλλία που είναι διάσημη για τη δαντέλα Leavers. Η έκθεση επικεντρώνεται στον διάλογο μεταξύ οίκων δαντέλας και οίκων μόδας και αποκαλύπτει τις δημιουργικές συνεργασίες, καθώς και την ευελιξία της δαντέλας που υφαίνεται σε μηχανή.

Οι οίκοι που συμμετέχουν με δημιουργίες τους στην έκθεση είναι, μεταξύ άλλων, Chanel, Yiqing Yin, Valentino, Viktor & Rolf και Christian Dior, Maison Margiela, Schiaparelli, Alberta Ferretti, Balenciaga, Valentino, οι οποίοι παρουσιάζουν σύγχρονες ερμηνείες του λεπτού υφάσματος, συμπεριλαμβανομένων έργων τέχνης υψηλής ραπτικής που απαιτούν μέχρι και 1.000 ώρες εργασίας για να δημιουργηθούν χειροποίητα.

Δημιουργία Dior

Ένα φόρεμα από τη συλλογή Άνοιξη 2018 του οίκου Chanel με δαντέλα Leavers πάνω σε ύφασμα scuba και ένα φόρεμα που αναμιγνύει Leavers δαντέλα με lazer cut δέρμα από τη συλλογή ready -to - wear Άνοιξη 2016 της Iris van Herpen είναι μεταξύ των εκθεμάτων, σύμφωνα με το WWD.Η έκθεση θα υπογραμμίζει τη σημασία της δαντέλας στον σχεδιασμό μόδας, καθώς και τις καλύτερες τεχνικές χειρός σε σχέση με τις καλύτερες τεχνικές μηχανών και το πώς η δαντέλα ως συνώνυμο της ευαισθησίας και της ευθραυστότητας είναι ψευδαίσθηση και ότι λόγω της υφής της δεν φθείρεται.

Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η Sylvie Marot, θα εγκαινιαστεί στις 9 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου του 2019.

Πηγή: govastileto.gr 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Απριλίου 2018, 09:48