Το Λονδίνο τα τελευταία χρόνια δεν είναι μόνο μια πόλη για ξέφρενο clubbing αλλά τείνει να μεταμορφωθεί σε μια από τις σημαντικότερες πρωτεύουσες της παγκόσμιας μόδας.

Η πετυχημένη εβδομάδα μόδας όπου συμμετείχαν οι μεγαλύτεροι Βρετανοί σχεδιαστές, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το Λονδίνο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις τάσεις της μόδας. Και δεν είναι μόνο οι καταξιωμένοι Alexander McQueen και Vivienne Westwood που κάνουν το Λονδίνο να πρωταγωνιστεί. Ακόμα και οι νεότεροι, πλην ταλαντούχοι σχεδιαστές απογειώνουν με τις δημιουργίες τους και καταλαμβάνουν μια ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις των απανταχού fashionistas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε γενικές γραμμές, το μοτίβα που κυριάρχησε ήταν το εμπριμέ. Πώς να μην είναι άλλωστε αφού η Αγγλία λέγεται ότι είναι η χώρα του εμπριμέ. Έτσι η πασαρέλα θύμισε κάτι σε ανθισμένο κήπο.

Παρόλα αυτά ο Christopher Kane διαφοροποιήθηκε από αυτή την τάση αφού στην κολεξιόν του δεν είδμαε λουλούδια, αλλά έντονα χρώματα και συνδυασμούς άσπρου – μαύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστός στην παράδοση, ο Erdem παρουσίασε δημιουργίες που θύμισαν πραγματικό βοτανικό κήπο σε συνδυασμό με την υψηλή τέχνη. Το αποτέλεσμα: εκθαμβωτικό.

Η συλλογή της Luella από την άλλη είχε πιο κοριτσίστικες πινελιές στα ρούχα με μερικές δόσεις punk – rock.

Πρωτοποριακός όπως πάντα, ο Alexander McQueen υποδέχτηκε την άνοιξη με high – tech δημιουργίες σε έντονα καλοκαιρινά χρώματα και animal prints.

Τέλος, αναφορές από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 είχε η συλλογή του οίκου Topshop Unique.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης