Με το χαρακτηριστικό λογότυπο LV, ο οίκος Louis Vuitton ανήκει στους πιο αναγνωρίσιμους οίκους του κόσμου.

Η ιστορία του μας γυρίζει πίσω στο 1854, όταν ο Γάλλος σχεδιαστής Louis Vuitton ξεκίνησε πωλώντας είδη ταξιδιού στο Παρίσι. Τον Louis Vuitton ακολούθησε ο Georges Vuitton που έφερε την σειρά Monogram canvas για να προστατεύσει την μάρκα από την αντιγραφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και σήμερα, πάνω από 156 χρόνια μετά το θάνατό του, ο οίκος αποτελεί «κόσμημα» στα είδη πολυτελείας, καθώς διαθέτει τσάντες, δερμάτινα είδη και prêt –a – porter σειρές σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το 1987 συγχωνεύτηκε με τον γαλλικό όμιλο «Moët Hennessy» και σιγά- σιγά έγινε ο κολοσσός LVMH, η μεγαλύτερη επιχείρηση στην κατασκευή και διανομή επώνυμων ειδών πολυτελείας. Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα, περιλαμβάνει τα labels Fendi, Givenchy και Marc Jacobs.

Την μεγάλη επιτυχία του σήμερα o oίκος Louis Vuitton την οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον σχεδιαστή Marc Jacobs, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου το 1997.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jacobs ήταν πρωτοπόρος καθώς τόλμησε να λανσάρει εναλλακτικές, επαναστατικές ιδέες στον εστέτ γαλλικό οίκο και τα κατάφερε.

Το 2003 συνεργάστηκε με μια σειρά καλλιτεχνών όπως ο εικαστικός Takashi Murakami ή η Rei Kuwakubo, σχεδιάστρια του Comme des Carcons για να πετύχει τη συνταγή της τέλειας τσάντας.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του οίκου, εκτός από τα πολλά χρόνια στον χώρο της μόδας, είναι το γεγονός ότι οι τσάντες του είναι ίσως οι πιο αναγνωρίσιμες τσάντες στον κόσμο χάρη στο λογότυπο που διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια ο οίκος. Και ενώ παραμένει από τους λίγους οίκους που δεν προσφέρεται για εκπτώσεις και στοκ, σημειώνει πάντα ανοδική πορεία στις πωλήσεις του. Είναι μάλιστα, ένας από τους λόγους που ο οίκος δεν έχει λανσάρει στην ευρύτερη αγορά κάποιο άρωμα ή είδη καλλυντικών, για αυτό και τα αυθεντικά Louis Vuitton προϊόντα θα τα βρείτε μόνο μέσω των μπουτίκ που διατηρεί σε πολλές χώρες του κόσμου.

O Marc JacobsΑυτός μπορεί να είναι και ένας λόγος που φέρνει την εταιρία πρώτη στην εκμετάλλευση των προϊόντων από τρίτους αφού όπως γνωρίζετε πολύ καλά παντού κυκλοφορούν «καλές» ή «κακές» απομιμήσεις των προϊόντων τους. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρία μόνο το 1% των προϊόντων που κυκλοφορεί είναι αυθεντικό, για αυτό και χρόνια τώρα καταπολεμά τις απομιμήσεις με τη βοήθεια ειδικών ατόμων.

Οι πιο χαρακτηριστικές Louis Vuitton τσάντες είναι οι Damier – που είναι και το πρώτο σχέδιο του οίκου – και οι Monogram και οι δύο σε καμβά, μάλιστα και οι πιο προσιτές στην τιμή.

Ο οίκος βέβαια εκτός από τσάντες λανσάρει και γραμμές σε γυναικεία και ανδρικά ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου, αξεσουάρ για το γραφείο, είδη ταξιδιού.

Το κεντρικό της κατάστημα βρίσκεται στη Champs Elysees από το 1914 ενώ ανακαινίστηκε το 2005. Η Louis Vuitton έχει εργοστάσια στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Διατηρεί επίσης εργαστήριο λίγο έξω από το Παρίσι (Αsnieres) για τις ειδικές παραγγελίες που φτάνουν τις 450 το χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης