Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η γνωστή Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας Krizia, κατά κόσμον Mαριούτσια Μαντέλι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η σχεδιάστρια αισθάνθηκε άσχημα ξαφνικά, ενώ βρισκόταν στην κατοικία της στο Μιλάνο, με τον συνομήλικο σύζυγό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Ιούνιο του 2014 η εταιρεία Krizia Spa είχε πωληθεί σε Κινέζους επενδυτές, διατηρώντας όμως την ιδιοκτησία σειράς ακινήτων.

«Το καλλιτεχνικό της όνομα το είχε επιλέξει από τους Διαλόγους του Πλάτωνα» γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου «Corriere della Sera». Πάντα χαμηλών τόνων και μετρημένη, είχε ξεκινήσει τη σταδιοδρομία της αμέσως μετά τις σπουδές της στην Ελβετία, με αδιάκοπη ανοδική πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα «La Repubblica» τη χαρακτηρίζει «μεγάλη κυρία του ιταλικού στιλ» και αναφέρει ότι οι πρώτες της δημιουργίες ήταν απλές, με ουσιαστικά σχέδια και γραμμές, ενώ στη δεκαετία του 1970 είχε το θάρρος να πάει «κόντρα στο ρεύμα και στις επιταγές της μόδας της στιγμής», προτείνοντας πολύ κοντά, αλλά συγχρόνως κομψά παντελόνια.

Στη δεκαετία του 1990 ο οίκος Krizia, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας «Καθαρά Χέρια», είχε κατηγορηθεί για δωροδοκίες, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας εξέδωσε πλήρως αθωωτική απόφαση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης