Τα κουμπιά αλλάζουν μέγεθος και μεγαλώνουν, προσθέτοντας κομψότητα τόσο με το χρυσό χρώμα τους όσο και με διάφορα υλικά με τα οποία τα καλύπτουν οι μεγάλοι οίκοι μόδας, μεταφέροντάς μας στιγμιαία στο παρελθόν…

Η επιβλητικότητα των κουμπιών στον σχεδιασμό ενός ρούχου είναι πραγματικά απίστευτη. Και με αυτή τη λογική κινήθηκε η αγαπημένη σχεδιάστρια Coco Chanel, όταν σχεδίασε τα πρώτα ταγιέρ της όχι μόνο για να τα διαφοροποιήσει, αλλά και για να διευρύνει τη φήμη της, τοποθετώντας κουμπιά με το λογότυπο του οίκου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτό στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν και άλλοι οίκοι, εφόσον ήταν ένα καλό marketing point. Φεύγοντας, όμως, από τη δεκαετία του ’30 και την περίοδο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, τα χρυσού κυρίως χρώματος κουμπιά επανέρχονται τη λαμπερή δεκαετία του ’90 με τον Karl Lagerfeld, τον Yves Saint Laurent, τον Oscar de la Renta και τον Gianni Versace να ασπάζονται εν μέρει τις σκέψεις της madame Coco, αλλά και να δημιουργούν την αριστοκρατική πλευρά του soft military στιλ, αναμειγμένο με την κομψότητα και τον δυναμισμό του τότε παρόντος.

Τα κουμπιά, άλλωστε, γενικά μας ταξιδεύουν πολλά χρόνια πίσω, όταν ψάχναμε το «μαγικό» κουτί της γιαγιάς μας που έραβε τα ρούχα στη μοδίστρα της γειτονιάς ή μόνη της και αγόραζε όλων των ειδών τα μεγάλα σε μέγεθος κουμπιά, για να δώσει στα ρούχα τον χαρακτήρα που τους άρμοζε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτή την τακτική της αναπόλησης χειρίστηκε πολύ σωστά φέτος ο Marc Jacobs στο show της Louis Vuitton, ντύνοντας τα κουμπιά με ύφασμα και διάφορα άλλα υλικά, για να τονίσει την αξία της δεκαετίας του ’50 και να προσδώσει τον απαιτούμενο ρομαντισμό.

Αλλά και οι οίκοι Balmain, Celine και Burberry Prorsum εκδήλωσαν ενδιαφέρον για μία άλλη πλευρά των μεγάλων κουμπιών και δη των brushed ( μπρούτζινα), για να αναδείξουν το μοντέρνο military style. Όπως και να ‘χει, καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε τη σημαντικότητα των κουμπιών, καθώς, όταν ένα από αυτά ξηλώνεται, το ρούχο φαίνεται τελείως γυμνό και φτωχό… άσε που λειτουργεί και σαν αγχολυτικό παιχνίδι, όταν αρχίζουμε να παίζουμε μηχανικά με αυτά…

Πηγή: stylewatch.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης