Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και οι περισσότερες από εσάς ετοιμάζεστε για την πασχαλινή σας εξόρμηση. Όμως, όπως συνήθως, δεν ξέρεις τι να πάρεις και τι να αφήσεις πίσω. Μην ανησυχείς, παρακάτω σου έχουμε μερικές βασικές οδηγίες, για να μην ξεχάσεις τίποτα και να τακτοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο τη βαλίτσα σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βασικά: όταν λέμε Πάσχα, εννοούμε διακοπές και αυτό σημαίνει σε όρους στιλ: χαλαρό ντύσιμο! Οπότε αέρινα φορεματάκια, άνετα πουκαμισάκια, το jean σου, ακόμη και το σορτσάκι και οι σαγιονάρες σού επιτρέπουν να το παίξεις τουρίστρια αυτό το Πάσχα, εάν έχεις τον καιρό με το μέρος σου!

Στο χωριό με τους δικούς σου: κάτι ο φίλος σου που δεν μπορεί να πάτε διακοπές, κάτι η κολλητή σου που βρήκε ευκαιρία να το σκάσει στο νησί των ανέμων, εσύ αποφάσισες φέτος να συσφίξεις τους οικογενειακούς δεσμούς και να περάσεις οικογενειακό Πάσχα με τη μαμά και τον μπαμπά, αλλά αναρωτήθηκες τι έχεις σκοπό να πάρεις μαζί σου; Έχε κατά νου ότι στο χωριό ούτε club θα βρεις ούτε στο Μέγαρο θα πας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάρε τα απαραίτητα: πιτζάμες, εσώρουχα, καλλυντικά και το αγαπημένο σου jean παντελόνι. Τα T-Shirts και ένα ζεστό τζάκετ είναι άκρως απαραίτητα, αφού όσο και αν σε ξεγελάει ο καιρός, δεν έχει καλοκαιριάσει τελείως ακόμη! Ξέχασε τα καινούργια σου gladiator σανδάλια, γιατί στο χωριό θα σε οδηγήσουν κατευθείαν στο διάστρεμμα και προτίμησε τις μπαλαρίνες σου που είναι άνετες και βολικές. Για το βράδυ της Ανάστασης, πάρε μαζί σου ένα ζευγάρι γόβες που να ταιριάζει με το σύνολο, αλλά πρόσεξε να είναι άνετες.

Στο νησί: το Πάσχα είναι από τις γιορτές που θα ήθελες να περάσεις σε ένα -οποιοδήποτε- νησάκι, για να καλωσορίσεις έτσι το καλοκαίρι που είναι προ των πυλών. Η βαλίτσα σου πρέπει να έχει τα εξής: τοπ σε marine στιλ, γιατί και in είναι και δείχνουν ότι είσαι μέσα στο πνεύμα του νησιού, πολύχρωμα τοπ με έμφαση στο κίτρινο και το πορτοκαλί, το jean σου παντελονάκι, αθλητικά παπουτσάκια.

Στο εξοχικό: είτε στο δικό σου ή του φίλου σου, οφείλεις να είσαι πιο χαλαρή και κατά συνέπεια και το ντύσιμό σου να κινείται σε αυτό το στιλ! Μην ξεχνάς ούτε λεπτό ότι είσαι εκεί για να χαλαρώσεις, και άρα το αγαπημένο σου φορεματάκι, ένα jean μπουφάν και οι μπότες σου είναι ιδανικά για το απόλυτο λουκ!

Όπου και να πας, πρέπει να έχεις μαζί σου: εσώρουχα, το διαχρονικό jean παντελόνι που σε βγάζει ασπροπρόσωπη από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ μην ξεχάσεις και τα κοντομάνικα πουκαμισάκια και τις εσάρπες σου, που δεν πιάνουν στη βαλίτσα σου χώρο, αλλά συνάμα είναι ευκολοφόρετες και διαχρονικά in!

Πώς να τακτοποιήσεις τη βαλίτσα σου:

Επειδή και το πακετάρισμα δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο, ήρθε η ώρα να μάθεις πώς θα εξοικονομήσεις χώρο στη βαλίτσα σου, έτσι ώστε να χωρέσουν όλα τα ρουχαλάκια που χρειάζεσαι! Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

1. Άπλωσε όλα τα ρούχα σου επάνω στο κρεβάτι σου, πριν τα βάλεις στη βαλίτσα.

2. Δίπλωσε καλά τα ρούχα σου, ειδικά τις μπλούζες και τα πουκαμισάκια που έχουν μανίκια. Στη συνέχεια δίπλωσε στη μέση το κάθε κομμάτι.

3. Άρχισε να διπλώνεις το ρούχο, όσο πιο σφιχτά μπορείς -σαν να τυλίγεις ντολμαδάκια- έτσι ώστε τα ρούχα σου όχι μόνο να πιάσουν το λιγότερο χώρο στη βαλίτσα σου, αλλά και να παραμείνουν ατσαλάκωτα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης