Η παχυσαρκία αποτελεί ένα πολυμορφικό πρόβλημα, το οποίο απασχολεί επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων: γιατρούς, διαιτολόγους, αισθητικούς, ψυχολόγους, γενετιστές, κοινωνιολόγους, διατροφολόγους, κ.ά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αιτίες εμφάνισης της παχυσαρκίας είναι ποικίλες, με εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες.

Έτσι και οι ιατροί βελονιστές, αναλαμβάνοντας ένα περιστατικό, οφείλουν να ορίσουν την αιτία πρόκλησης της παχυσαρκίας, που διαφέρει σε κάθε θεραπευόμενο, για την κατάλληλη εφαρμογή του βελονισμού στο ενδιαφερόμενο άτομο, όπως επίσης πρέπει να διαθέτουν μακροχρόνια πείρα όλων των τεχνικών βελονισμού, τη δράση των σημείων βελονισμού και τον ανάλογο συνδυασμό αυτών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για κάθε άτομο ο ιατρός βελονιστής θα διαλέξει την προσωπική του αντιμετώπιση και εδώ κρύβεται και η επιτυχία του βελονισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο παρατηρείται η απώλεια βάρους σε ορισμένα άτομα, ενώ σε άλλα η βελόνα της ζυγαριάς δεν φαίνεται να «ξεκολλάει». Το ποσοστό επιτυχίας κυμαίνεται περίπου στο 70% του συνολικού των ατόμων, στα οποία εφαρμόζεται ο βελονισμός. Για την επίτευξη της επιτυχούς θεραπείας χρειάζεται καλή συνεργασία μεταξύ του ενδιαφερόμενου και του ιατρού βελονιστή από την αρχή μέχρι το τέλος, όπως και κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Συνήθως εφαρμόζονται δέκα και δεκαπέντε συνεδρίες, με συχνότητα τρεις φορές την εβδομάδα, διάρκειας είκοσι λεπτών. Ο αριθμός απώλειας βάρους κυμαίνεται στα τέσσερα με πέντε κιλά το μήνα. Αυτοί οι φυσιολογικοί ρυθμοί μηνιαίας απώλειας βάρους, μάς επιτρέπουν να έχουμε πιο μόνιμα αποτελέσματα.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης