Οι μαύροι κύκλοι είναι επιφανειακά τριχοειδή αγγεία που βρίσκονται στο λεπτότερο σημείο του δέρματος του προσώπου και δίνουν την εντύπωση μοβ- μπλε σκιών. Η εμφάνιση τους οφείλεται στον τρόπο σχηματισμού των ιστών των βλεφάρων, αλλά επιδεινώνεται από την αϋπνία και την κούραση.

Για να απαλλαγείτε από αυτούς, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύπνος και ξεκούραση

Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε στον εαυτό μας αυτό που έχει τόσο ανάγκη: ήρεμο ύπνο για 6-7 ώρες που θα ξεκουράσει σώμα και πνεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βιταμίνη C

Είναι απαραίτητη για την παραγωγή του κολλαγόνου. Θα τη βρείτε στα φρούτα, τα λαχανικά και κυρίως στο χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού.

Όχι αλάτι

Περιορίστε το αλάτι στη διατροφή σας, αφού ένας από τους λόγους εμφάνισης μαύρων κύκλων είναι και η κατακράτηση υγρών, κάτι που προκαλείται κυρίως από το αλάτι. Αν υπάρχει προδιάθεση τότε περιορίστε τη χρήση του στο ελάχιστο δυνατό.

Κομπρέσες με αγγούρι

Δύο λεπτές φέτες αγγουριού κάτω από τα μάτια για λίγα λεπτά θα δροσίσουν και θα ενυδατώσουν την περιοχή και σίγουρα θα δείτε τα μάτια σας πιο ξεκούραστα.

Κρέμες ματιών

Υπάρχουν ειδικές λευκαντικές κρέμες στο εμπόριο οι οποίες προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια και βοηθούν στο να βελτιωθεί σταδιακά το πρόβλημα.

Κονσίλερ

Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε στίκ. Για μεγαλύτερη κάλυψη καλό είναι να έχετε το ειδικό πινέλο για την τοποθέτηση του. Προσοχή! Το χρώμα του κονσίλερ πρέπει να είναι κατά ένα τόνο φωτεινότερο από το μεικ- απ σας για να χαρίσει στο βλέμμα σας πρόσθετη λάμψη.

Φωτεινή σκιά

Σε ένα σφουγγαράκι βάλτε ματ σκιά σε λευκή ή κίτρινη απόχρωση. Τοποθετήστε, σαν να βάζατε πούδρα, γύρω από τα μάτια αλλά και πάνω στο βλέφαρο. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Λέιζερ

Αν για οποιοδήποτε λόγω η πρόληψη και οι αισθητικές παρεμβάσεις δεν είχαν τα αποτελέσματα που θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια θεραπεία με λέιζερ που θα σας απαλλάξει από το πρόβλημα μια για πάντα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης