Μια δίαιτα αποτοξίνωσης είναι απαραίτητη κατά διαστήματα για να ξεκουράζεται ο οργανισμός σας και να ξαναβρίσκει τη χαμένη του ενέργεια. Επιλέξτε την κατάλληλη δίαιτα για εσάς ανάλογα με τον τρόπο ζωής, την προσωπικότητα, τον ελεύθερο χρόνο και την κατάσταση του οργανισμού σας.

Εμπλουτίστε το καθημερινό σας μενού με φρούτα, λαχανικά, χυμούς και πολύ νερό, ενώ αποφύγετε τα ζωικά λίπη, τη μαργαρίνη, τον καφέ, το τσάι, το οινόπνευμα, τα τηγανητά, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, το κόκκινο κρέας και τα ανθρακούχα ποτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απομακρύνετε από το σπίτι όλα τα υλικά και τρόφιμα που συσσωρεύουν τοξίνες στον οργανισμό, καθώς και τη φριτέζα και τη καφετιέρα από το πάγκο της κουζίνας. Γεμιστέ το ψυγείο με φρέσκα και υγιεινά προϊόντα, βιολογικής προελεύσεως κατά προτίμηση. Αρωματίστε τον χώρο με το άρωμα που αγαπάτε και φροντίστε ώστε κάθε γεύμα να αποτελεί μια πραγματική απόλαυση!

Συνδυάστε όλα αυτά με ειδικό χώρο γυμναστικής. Για παράδειγμα, επιλέξτε ένα άνετο δωμάτιο του σπιτιού, όπως το καθιστικό, και απομακρύνετε έπιπλα και αντικείμενα που μπορούν να σας τραυματίσουν ενώ κινείστε. Επιλέξτε το είδος της γυμναστικής που θα ακολουθήσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, την ηλικία και τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεστε.

Αν παρακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα σε κασέτα ή dvd, να κοιτάξετε η τηλεόραση να βρίσκεται κοντά, ενώ φροντίστε να μην ενοχλούνται οι γείτονες από τον δυνατό ήχο της μουσικής ή τους έντονους χτύπους στο πάτωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν χρησιμοποιείτε ποδήλατο ή οποιοδήποτε άλλο όργανο γυμναστικής, μπορείτε να το εντάξετε στον χώρο χωρίς να προσπαθήσετε να το κρύψετε πίσω από κάποιο έπιπλο. Ακόμα και τα βαράκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν διακοσμητικά ή stoppers, συγκρατώντας ανοιχτές τις πόρτες.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης