Το λάδι και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο είναι γνωστό σε όλους για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Γνωρίζατε όμως ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καλλυντικό; Οι παλαιότερες σίγουρα, αφού το χρησιμοποιούσαν πολύ σαν προϊόν ενυδάτωσης για το πρόσωπο, το σώμα, ακόμα και για τα μαλλιά. Μπορεί σήμερα στο εμπόριο να κυκλοφορούν οι καλύτερες κρέμες που υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα, ωστόσο το ελαιόλαδο δεν χάνει ποτέ την αξία του, αφού το φυσικό είναι καλύτερο.

Πώς και πού λοιπόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρόσωπο

Εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα, λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και ένα απλό μασάζ θα κάνουν το πρόσωπό σας πιο απαλό από ποτέ ενώ θα ενυδατωθεί πλήρως. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν προϊόν ντεμακιγιάζ. Βάλτε λίγο λάδι σε ένα βαμβάκι και περάστε το σε όλο το πρόσωπο, ακόμα και στα μάτια. Το μακιγιάζ σας θα φύγει στο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σώμα

Ξεκλέψτε λίγο χρόνο από την καθημερινότητά σας και κάντε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, το οποίο θα μαλακώσει το δέρμα σας.

Στα χέρια

Για τις παρανυχίδες το ελαιόλαδο είναι το καλύτερο φάρμακο. Δεν έχετε παρά να βουτήξετε τα νύχια σας σε ένα μπολ με ζεστό λάδι και λεμόνι. Αφήστε τα για λίγο και όταν τα βγάλετε τα πετσάκια θα έχουν μαλακώσει και έτσι μπορείτε να τα αφαιρέσετε πιο εύκολα.

Στα μαλλιά

Δοκιμάστε το ελαιόλαδο και στα μαλλιά. Απλώστε το σε νωπά μαλλιά και έπειτα τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα. Αφήστε τα για 20 λεπτά και ξεβγάζετε. Είναι μια φυσική μάσκα που θα κάνει τα μαλλιά σας απαλά και λαμπερά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης