Επιλέξτε το κατάλληλο peeling

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011, 14:13
Επιλέξτε το κατάλληλο peeling
Το πίλινγκ είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της ακμής ή του δέρματος που είναι τραχύ και έχει γεράσει από τον ήλιο.

Αυτή η εποχή είναι ιδανική για πίλινγκ σε τραχύ και φωτογηρασμένο δέρμα, ενώ η θεραπεία δέρματος με ακμή μπορεί να εφαρμόζεται όλο τον χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντική η αντηλιακή προστασία και πρέπει να επιμένετε ιδιαίτερα σε αυτήν.

Γιατί να μην κάνω βαθύ peeling;

Επικρατεί η άποψη ότι όσο πιο βαθύ είναι ένα peeling, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Η άποψη αυτή είναι παρόμοια με αυτήν της αφαίρεσης της επιδερμίδας με τη μέθοδο του λέιζερ. Καταστρέφεται η επιδερμίδα, η οποία κατόπιν αναπλάθεται ως αποτέλεσμα της μετακίνησης των κυττάρων της επιδερμίδας από τις άκρες των ιδρωτοποιών αδένων και των πόρων προς την επιφάνεια.

Υπάρχουν περίπου 400 ιδρωτοποιοί αδένες ανά τετραγωνικό εκατοστό στο πρόσωπο, καθώς και τριχοσμηγματογόνοι αδένες και έτσι αυτά τα συνδετικά σημεία του δέρματος είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Αυτό σημαίνει ότι μετά το βαθύ peeling δημιουργείται μια λεπτή και εύθραυστη επιδερμίδα, που αναπτύσσεται από τα συνδετικά σημεία του δέρματος, και γρήγορα αντικαθιστά την επιδερμίδα που καταστράφηκε εξαιτίας της δράσης του οξέος.

Όμως τα σημαντικά προβλήματα από το βαθύ peeling ή την επέμβαση λέιζερ εμφανίζονται μερικά χρόνια μετά. Έτσι, μετά από μερικά χρόνια, το κολλαγόνο θα απορροφηθεί και δεν θα αποκατασταθεί, οι ρυτίδες θα γίνουν πιο βαθιές και το δέρμα ακόμη πιο λεπτό.

Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται;

Σε εκείνες που η κερατίνη στιβάδα της επιδερμίδας είναι τραχιά και φωτογηρασμένη. Η φωτογήρανση ενός δέρματος παρουσιάζει ανεπάρκεια στη βιταμίνη A και τελικά, οδηγεί σε φωτογηρασμένη, τραχιά κερατίνη στιβάδα με όψη θαμπή που δεν αντανακλά φως και που χρειάζεται πίλινγκ για να εμφανιστεί το νέο, πιο νεανικό δέρμα που κρύβεται κάτω από αυτήν.

Έτσι, λεπταίνοντας συνεχώς όλο και περισσότερο την κερατίνη στιβάδα με σειρά επιφανειακών πίλινγκ, διευκολύνεται η διείσδυση των μορίων των προϊόντων, όπως οι βιταμίνες A, C και E, χωρίς να καταστρέφεται εντελώς η κερατίνη στιβάδα και η επιδερμίδα, όπως μετά από ένα βαθύ peeling. Το δέρμα ανταποκρίνεται σε αυτά τα συστατικά-τροφή σταδιακά, και μέσα σε λίγους μήνες οι στιβάδες της επιδερμίδας γίνονται πιο συμπαγείς και αυξάνεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη στο χόριο. Παρ’ όλα αυτά, λόγω των επιφανειακών πίλινγκ, η κερατίνη στιβάδα είναι λεπτότερη από το φυσιολογικό και η αντηλιακή προστασία είναι πολύ σημαντική.

Πού βοηθά το πίλινγκ;

Στη θεραπεία του προβληματικού δέρματος (ακμή). Σε αυτή την περίπτωση προτείνονται πολύ επιφανειακά, συχνά peeling γιατί μειώνουν τη μόλυνση, αποστειρώνοντας τις ερεθισμένες περιοχές, και αφαιρούν την περίσσεια κερατίνη στιβάδα που επιδεινώνει την ακμή. Μάλιστα προτείνεται η επιλογή προϊόντος πίλινγκ με γαλακτικό οξύ.

Στα επιφανειακά peeling συνήθως παρατηρείται ήπια ερυθρότητα που μετά από λίγες μέρες καταλήγει σε ήπια απολέπιση. Στα μέσου βάθους και στα βαθιά peeling μπορεί να παρατηρηθεί μία πιο έντονη ερυθρότητα, καθώς και εμφάνιση κρουστών οι οποίες εξαφανίζονται μέσα σε διάστημα 7-10 ημερών.

Πηγή: omorfamistika.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011, 14:16