Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η πηγή της νεότητας μπορεί να «κρύβεται» στα πιο απλά υλικά; Άνοιξε το ψυγείο σου και βρες προϊόντα, τα οποία σου εξασφαλίζουν αποτέλεσμα καλύτερο και από τα επώνυμα καλλυντικά του εμπορίου.

Το γιαούρτι, για παράδειγμα, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα προϊόντα που μας χάρισε η φύση και τώρα πια μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όχι μόνο στην κουζίνα, αλλά και στο νεσεσέρ των καλλυντικών μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θρεπτικό για τον οργανισμό αλλά και για την επιδερμίδα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών σου, αρκεί να διαβάσεις παρακάτω και να φτιάξεις με τα χεράκια σου τέλεια καλλυντικά με τη δύναμη του γιαουρτιού!

Για άμεση λάμψη και φρεσκάδα στην επιδερμίδα σου, φτιάξε μια από τις 4 μαγικές μάσκες σου ταιριάζει καλύτερα:

Για λιπαρό δέρμα με μαύρα στίγματα

Θα χρειαστείς:
– 2 κουταλιές φρέσκο γιαούρτι
– 1 κουταλιά ξυσμένη φλούδα λεμονιού
– 1 κουταλιά κουάκερ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς θα τη φτιάξεις:

Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Κάνε μετά μασάζ στην επιδερμίδα σου για περίπου 7 λεπτά, αποφεύγοντας την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, και ξέπλυνε καλά με άφθονο δροσερό νερό. Αν έχεις ιδιαίτερα λιπαρή επιδερμίδα, μπορείς να εφαρμόζεις αυτή τη θεραπεία ακόμη και καθημερινά, δύο φορές την εβδομάδα είναι τέλειες για να είσαι μια κούκλα!

Για ξηρό & ευαίσθητο δέρμα με σκοπό την ενυδάτωση

Θα χρειαστείς:
– 2 κουταλιές γιαούρτι
– 1 κουταλάκι καλαμποκάλευρο (κορν φλάουερ )
– 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο

Πώς θα τη φτιάξεις

Αναμειγνύεις σταδιακά όλα τα υλικά, ανακατεύοντας προσεκτικά, έως ότου δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνεις στην επιδερμίδα σου, όπως θα έκανες και με μια συνηθισμένη μάσκα ομορφιάς, αποφεύγοντας ωστόσο την περιοχή γύρω από τα μάτια. Περίμενε περίπου 15 λεπτά και ξέπλυνε καλά με δροσερό νερό.

Για το σώμα & τα μαλλιά

Θα χρειαστείς:
– 2 φλιτζάνια φρέσκο γιαούρτι
– 1 κουταλιά κουάκερ
– 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο
– 1 κουταλιά μέλι

Πώς θα την φτιάξεις

Ανακατεύεις όλα μαζί τα υλικά και απλώνεις το μείγμα στο σώμα και τα μαλλιά. Κάνε ελαφρύ μασάζ για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια άφησε τη μάσκα να ενεργήσει για άλλα 10 λεπτά.
Ξέπλυνε με δροσερό νερό (όσο πιο δροσερό μπορείς να αντέξεις). Κάνε αυτή τη θεραπεία 2 φορές την εβδομάδα για άμεση αναδόμηση της επιδερμίδας και των μαλλιών.

Πηγή: Womenonly.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης