Η δρα Σουζάνα Μπάρον, δερματολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Kent & Canterbury στην Αγγλία, δίνει απαντήσεις για το θέμα της ακμής που βασάνιζε ανέκαθεν τους εφήβους, οι οποίοι συχνά βρίσκουν παρηγοριά στη σκέψη ότι θα περάσει όταν ενηλικιωθούν. Όμως αυτό δεν είναι και τόσο σίγουρο, αφού η ακμή έχει μετατραπεί πλέον σε δεινό που ταλαιπωρεί πολλούς – κυρίως γυναίκες- για όλη τους τη ζωή.

Περισσότερες από μία στις πέντε γυναίκες βλέπουν με τρόμο την αντιαισθητική, συχνά επώδυνη δερματοπάθεια να παρουσιάζεται στο πρόσωπό τους μετά τα 25 ή και τα 35 τους χρόνια, ακόμα κι αν δεν είχαν βγάλει ούτε ένα σπυράκι στην εφηβεία, σύμφωνα με μελέτη δερματολόγων από τη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγους μήνες οι επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νάντη, για λόγους που δεν έχουν ακόμα γίνει πλήρως κατανοητοί, η ακμή των ενηλίκων έχει διαφορετική μορφή απ’ αυτή των εφήβων.

Έτσι, ενώ οι έφηβοι βγάζουν σπυράκια κυρίως στο τρίγωνο που αρχίζει από το μέτωπο και κατεβαίνει δεξιά κι αριστερά απ’ τη μύτη για να «κλείσει» με το πιγούνι, οι 20άρες και 30άρες γυναίκες τείνουν να παρουσιάζουν σπυράκια διάσπαρτα στο πρόσωπό τους, βαθιά μέσα στο δέρμα και τα οποία είναι πιο κυστικά και πιο δύσκολα στην αντιμετώπιση.

Επιπλέον, η ακμή των ενηλίκων τείνει να παρουσιάσει εξάρσεις και υφέσεις, με το 85% των γυναικών να αναφέρει τη μέγιστη έξαρση πριν και μετά την έμμηνο ρύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης