Γνωρίζετε ότι το νερό αφυδατώνει το δέρμα μας ; Όταν το δέρμα μας έρχεται σε επαφή με το νερό, την ώρα που πλενόμαστε για παράδειγμα, προκαλείται διάρρηξη, δηλαδή σπάσιμο κάποιων κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αφυδάτωση του δέρματος και την πιθανή εμφάνιση των χαρακτηριστικών λεπιών.

Πρέπει να γνωρίζεται πως η υψηλή θερμοκρασία του ζεστού νερού, σε σχέση με αυτή του κρύου, προκαλεί μεγαλύτερη καταστροφή στα κύτταρα της επιδερμίδας ,σπάει μεγαλύτερος αριθμός κυττάρων. Έτσι, το φαινόμενο της αφυδάτωσης είναι πιο έντονο και το δέρμα μας «τραβάει» περισσότερο. Γι’ αυτό και χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση. Όταν λοιπόν πλένεστε με ζεστό νερό χρησιμοποιήστε μεγαλύτερη ποσότητα ενυδατικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα μας. Όσο λοιπόν περισσότερο διαρκεί το ζεστό ντους, τόσο περισσότερο αφυδατώνεται το δέρμα. Αν το παρατηρήσετε μόλις σκουπίσετε το δέρμα σας , μετά σας «τραβάει».Το δέρμα του σώματός μας έχει τις ίδιες ανάγκες με αυτό του προσώπου μας. Μετά το ζεστό ντους, λοιπόν, χρησιμοποιείστε αρκετή ποσότητα κρέμας σώματος για να επαναφέρετε την υγρασία της επιδερμίδας σας.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης