Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην την απασχολεί το θέμα της κυτταρίτιδας. Είτε γιατί ήδη έχει εντοπίσει τα πρώτα σημάδια, είτε γιατί φοβάται ότι θα τα εντοπίσει.

Και επειδή η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, ας θυμηθούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για να καθυστερήσουμε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Αυξήστε στο μέγιστο την πρόσληψη νερού. Θα πρέπει να υπάρχει καλή κατανάλωση νερού, παράλληλα με τα γεύματα της ημέρας (και όχι με τα γεύματα), ώστε να λειτουργεί καλύτερα ο μεταβολισμός.

-Περιορίστε αν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε εντελώς το αλάτι από τη διατροφή σας.

-Περιορίστε την πρόσληψη λιπών και κυρίως ζωικού ή κορεσμένου λίπους. Είναι το λίπος που βρίσκεται σε λιπαρά κρέατα, τηγανητά, μαγιονέζα και κρέμα γάλακτος, αλλαντικά, ζωικά βούτυρα, αυγά, πλήρη γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Δώστε προσοχή στην πρόσληψη υδατανθράκων. Πρέπει να περιοριστούν τα απλά σάκχαρα (π.χ. ζάχαρη), και να λαμβάνουμε την ενέργεια που μας δίνουν οι υδατάνθρακες από τις σύνθετες πηγές τους όπως φυτικές ίνες και αμυλούχες τροφές όπως θα πρέπει να υπάρχουν άφθονα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια. Η ζάχαρη είναι μια μορφή υδατάνθρακα που βρίσκεται παντού και έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας.

-Περιορίστε την καθημερινή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

– Ξεχάστε τα αναψυκτικά και τους καφέδες..

– Διακόψτε ή περιορίστε το κάπνισμα

– Κάντε έναv oρμoνικό έλεγχο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και αν είναι δυνατόν αποφύγετε φάρμακα που μεγιστοποιούν την κατακράτηση και ενοχοποιούνται άμεσα για την εμφάνιση κυτταρίτιδας (π .χ αντισυλληπτικά)

– Προσπαθήστε να χάσετε κάποια κιλά ακολουθώντας ένα υγιεινό διαιτολόγιο προσαρμοσμένο πάντα σε εσάς. Η παχυσαρκία συνοδεύεται σχεδόν πάντα από την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

– Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα, ξεκινώντας κάποιο σπορ (π. χ. τένις. κολύμβηση) είτε κάποιο εντατικό πρόγραμμα γυμναστηρίου ή ακόμη και γρήγορο περπάτημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης