Τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται καθημερινά. Όταν τα παλιά κύτταρα πεθάνουν, στη θέση τους δημιουργούνται καινούργια. Τα νεκρά, όμως, κύτταρα παραμένουν στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να την κάνουν θαμπή και τραχιά. Η επιπλέον αυτή στιβάδα νεκρών κυττάρων είναι δυνατόν να απομακρυνθεί με τη διαδικασία της απολέπισης.

Ειδικά όσο μεγαλώνουμε, η διαδικασία ανανέωσης μειώνεται, οπότε επιβάλλεται συχνότερη ανανέωση. Υπό κανονικές συνθήκες η επιδερμίδα σου χρειάζεται απολέπιση 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα απολεπιστικά προϊόντα βοηθούν την επιδερμίδα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να αναδείξει τη χαμένη λάμψη της. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να καταφύγεις στα προϊόντα του εμπορίου, αφού μπορείς να κάνεις απολέπιση χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά υλικά!

Παρακάτω θα βρεις μια συνταγή φυσικού πίλινγκ:
– Ρίξε 1/2 κουταλάκι του γλυκού λεπτόκοκκο μαγειρικό αλάτι σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
– Βάλε σε μπλέντερ ή μούλτι τα υλικά και χτύπησέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Στη συνέχεια, πρόσθεσε λίγο λίγο όσο λεμόνι χρειάζεται, ώστε το μείγμα να γίνει παχύρρευστο.

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε οξέα, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες και καθαρίζει και βαθιά το δέρμα, ενώ το αλάτι είναι συσφικτικό και βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ, σε καθαρό πρόσωπο, άπλωσε το μείγμα, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Τρίψε για 3 λεπτά και άφησέ το σαν μάσκα για 10 λεπτά.

Πηγή: Shape

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης