Οι αντιγηραντικές ιδιότητες των φρούτων δεν ενεργούν μόνο όταν τα τρώμε. Τα φρούτα κάνουν θαύματα και ως συστατικά προϊόντων ομορφιάς.

Ένα από τα φρούτα που πραγματικά κάνει θαύματα για την επιδερμίδα μας είναι το ροδάκινο. Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να το καταναλώνουμε τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, ωστόσο, χρησιμοποιούμενο ως βασικό συστατικό μιας μάσκας προσώπου, να είστε σίγουρες ότι θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα, ιδίως αν, λόγω εποχής, αντιμετωπίζετε πρόβλημα ξηρότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κρέμα-μάσκα από ροδάκινο, η οποία αντιμετωπίζει την ξηρότητα που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο, θα χρειαστείτε:

3 κ.σ. ροδακινέλαιο
– μισή κ.σ. ελαιόλαδο
– μισή κ.σ. λάδι από σιτάρι
– μία κ.σ. κερί μέλισσας
– μία κ.σ. ροδόνερο
– μία πρέζα βόρακα.

Εκτέλεση: Λιώσε το κερί και τα έλαια σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Διάλυσε τον βόρακα στο ροδόνερο και προσθέστε τον στα υπόλοιπα υλικά. Κατέβασε το μείγμα από τη φωτιά και ανακάτεψε με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι η κρέμα να κρυώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρήση: Καθημερινά ή ως μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα. Άπλωσέ τη σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα στο πρόσωπο και τον λαιμό. Για καλύτερα αποτελέσματα, πριν την απλώσεις, πλύνε το πρόσωπό σου με ζεστό νερό.

Φτιάξτε αυτή τη φυσική μάσκα σε μικρή ποσότητα, καθώς δεν περιέχει συντηρητικά. Διατηρήστε το σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Τα αιθέρια έλαια τα βρίσκετε σε φαρμακεία.

Πηγή: myself.gr

Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης