Το τροπικό έλαιο έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της κατανάλωσής του από όσους ακολουθούν συγκεκριμένες δίαιτες (keto, paleo), ενώ πολλοί το χρησιμοποιούν ως προϊόν ομορφιάς.

Άλλοι ωστόσο το αποφεύγουν λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κορεσμένα λιπαρά. Μόλις το 2017 μάλιστα, η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας εξέδωσε συστάσεις για την κατανάλωση ελαίου καρύδας, επισημαίνοντας ότι μια διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά συμβάλλει στην αύξηση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πρόσφατα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Karin Michels, στη διάρκεια διάλεξης στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ στη Γερμανία, δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι θεωρείται υγιεινό, στην πραγματικότητα είναι «μία από τις χειρότερες τροφές που μπορείτε να φάτε», αποκαλώντας το μάλιστα «καθαρό δηλητήριο».
Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης