Λαμπερά μαλλιά και το καλοκαίρι!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012, 14:48
Λαμπερά μαλλιά και το καλοκαίρι!
Ανεξάρτητα από το μήκος, τον όγκο ή το είδος τους (ίσια, σγουρά), τα μαλλιά σου οφείλουν να δείχνουν και να είναι υγιή από τη ρίζα. Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι τα ταλαιπωρεί. Το αλόγιστο styling, η ηλιακή ακτινοβολία, το θαλασσινό νερό αλλά και οι μεγάλες χρωματικές επεμβάσεις τα ταλαιπωρούν, κάνοντάς τα να δείχνουν άτονα και ξηρά. Και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να ανησυχείς, διότι έχουμε τη λύση.

Ξαναδώσε τους λάμψη και δείξε σέξι και... επικεφαλής της κατάστασης, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Τα 5 βήματα της ανάκαμψης

1. Ανακάλυψε τη φθορά: χτένισε τα μαλλιά, με την προϋπόθεση να είναι καθαρά και στεγνά, αφήνοντάς τα ελεύθερα στους ώμους και βλέποντάς τα προσεκτικά στον καθρέφτη. Έλεγξε για τη γραμμή της αλλαγής του χρώματος. Εάν παρατηρήσεις σωστά, θα αντιληφθείς ένα χρωματικό δακτυλίδι, που κυκλώνει τα μαλλιά μερικά εκατοστά πιο ψηλά από τις άκρες. Εάν δεν μπορείς να βρεις τη διαχωριστική γραμμή, ψάξε για λευκά ίχνη στις άκρες, τα οποία υποδηλώνουν την εμφάνιση ψαλίδας. Όσο πιο ψηλά βρίσκεται η χρωματική γραμμή και όσο πιο πυκνή είναι η ψαλίδα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η φθορά των μαλλιών.

2. Κόψε τις άκρες: είναι η μόνη λύση για τις καταστραμμένες άκρες. Ζήτα από τον κομμωτή σου να κόψει τα μαλλιά πάνω από τη διαχωριστική γραμμή ή, αν μπορείς, ακόμη ψηλότερα. Έξι ή οκτώ εβδομάδες αργότερα κόψε και πάλι τα μαλλιά, ώστε να αφαιρεθούν εντελώς οι κατεστραμμένες άκρες, ακόμη και αυτές που «ξέφυγαν» στο πρώτο κόψιμο.

3. Ξεκούρασε τα μαλλιά σου: μην τα λούζεις καθημερινά, καθώς έτσι θα επιδεινώσεις την ξηρότητα. Εάν τα λούζεις 2-3 φορές την εβδομάδα, χρησιμοποίησε ένα απαλό σαμπουάν με βιταμίνη Ε και έλαια φρούτων. Η καθημερινή «ασπίδα» των μαλλιών σου είναι ένα προϊόν conditioner που δεν ξεβγάζεται. Επιπλέον, μία φορά την εβδομάδα άπλωσε κάποια μάσκα αναδόμησης.

4. Περιόρισε το styling: δώσε τους φόρμα με σεσουάρ και φρόντισε να μην τα ισιώνεις πάνω από μία φορά την εβδομάδα.

5. Πρόσεξε το χρώμα: απόφυγε το βάψιμο σε όλο το τριχωτό, μέχρι η υγεία των μαλλιών να αποκατασταθεί πλήρως. Υπάρχουν ορισμένα χρωμοσαμπουάν, τα οποία κυκλοφορούν σε διάφορες αποχρώσεις και καλύπτουν τη ρίζα στα βαμμένα μαλλιά εύκολα και χωρίς να αφήνουν λεκέδες. Διαρκούν συνήθως για 3 λουσίματα. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις μερικές ανταύγειες στην κορυφή, ώστε τα μαλλιά να δείχνουν ανανεωμένα.

Πηγή: myself.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012, 15:26