Μυστικά για καθαρό δέρμα χωρίς ακμή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016, 07:19
Μυστικά για καθαρό δέρμα χωρίς ακμή
Ακμή, αντιαισθητικά σπυράκια και δέρμα θαμπό και ταλαιπωρημένο; Εδώ θα βρείτε τρεις βασικούς κανόνες για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.

1. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό. Ξέρουμε, το έχετε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές, αλλά φορώντας αντηλιακό είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δείχνετε νεότεροι για μια ζωή. Ενενήντα τοις εκατό των ρυτίδων είναι από την έκθεση στον ήλιο. Είναι τόσο πολύ ευκολότερο να αποτρέψουμε τη ζημιά από ό, τι είναι να τη διορθώσουμε στη συνέχεια.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χαλαρώνουμε κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού οι ακτίνες είναι εξίσου ισχυρές και αντανακλώνται στα κτίρια και τα πεζοδρόμια. Ψάξτε για μια φόρμουλα που προσφέρει ευρύ φάσμα προστασίας για την προστασία από τις ακτίνες UVA (αυτές που προκαλούν πρόωρη γήρανση) και UVB (μία από τις κύριες αιτίες του καρκίνου του δέρματος).

2. Καθαρίστε τα πινέλα του μακιγιάζ σας. Μια βρετανική μελέτη διαπίστωσε ότι το 72% των γυναικών δεν πλένουν ποτέ τις βούρτσες και τα σφουγγάρια τους, με αποτέλεσμα τα βακτήρια να προκαλέσουν ακμή στο δέρμα. Θα πρέπει να πλένετε τα βουρτσάκια και τα πινέλα σας κάθε δύο με τρεις εβδομάδες, και εκείνα που χρησιμοποιούνται περισσότερο κάθε μια εβδομάδα.

Ανακατέψτε μερικές σταγόνες απαλό καθαριστικό προσώπου ή σαμπουάν και χλιαρό νερό σε ένα φλιτζάνι, βάλτε τα πινέλα σας μέσα και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και βάλτε τα να στεγνώσουν στον αέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016, 07:23