Τα μαλλιά είναι ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της εμφάνισής μας. Μας αρέσει να τα αλλάζουμε, να τα φροντίζουμε, αλλά…ξεσπάμε σε αυτά, όταν δεν είμαστε καλά ή κάθε φορά που νιώθουμε την ανάγκη να ανανεωθούμε.

Από τα χέρια του έχουν περάσει τα πιο διάσημα κεφάλια της showbiz. O γνωστός Έλληνας κομμωτής και hair stylist Γεώργιος Δουδέσης, σε ερωτήσεις γύρω από τη φροντίδα των μαλλιών και αποκαλύπτει τις τάσεις που θα επικρατήσουν στα μαλλιά τον φετινό χειμώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Δουδέσης ξεχωρίζει τους μύθους από τις αλήθειες όσον αφορά στη φροντίδα των μαλλιών, επισημαίνει τα συνηθέστερα λάθη και μας δίνει εύκολα tips για μαλλιά γεμάτα υγεία και λάμψη!

Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά;
Το πιο βασικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά είναι να τα λούζουμε συχνά. Είναι μύθος αυτό που λένε ότι με το λούσιμο η τρίχα χαλάει και σπάει. Το λούσιμο είναι καθαριότητα και φροντίδα. Αν κάποια γυναίκα θέλει κάποια παραπάνω φροντίδα, υπάρχουν διάφορες θεραπείες, όπως αυτή που ανέφερα παραπάνω με την κερατίνη, που χαρίζουν γυαλάδα και λάμψη.

Η διατροφή τι ρόλο παίζει στην υγεία των μαλλιών;
Η διατροφή, και κυρίως ο σίδηρος, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ώστε να έχουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά. Η έλλειψη σιδήρου – πολύ συχνή στις γυναίκες λόγω της εμμηνορρυσίας – γίνεται εμφανής στα μαλλιά, όπου παρατηρείται όχι μόνο τριχόπτωση, αλλά και «θαμπάδα». Όταν μια γυναίκα με έλλειψη σιδήρου ξεκινήσει θεραπεία με σίδηρο, σύμφωνα με τη σύσταση του γιατρού της, τα μαλλιά της πολλαπλασιάζονται και λάμπουν. Μια γυναίκα, επομένως, για να έχει ωραία μαλλιά, θα πρέπει να ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα τόσο τον σίδηρο, όσο και τις ορμόνες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς επηρεάζει ο σύγχρονος τρόπος ζωής την υγεία των μαλλιών μας;
Στην πόλη με το καυσαέριο, την σκόνη, τη ζέστη, τη ρύπανση, τα μαλλιά ταλαιπωρούνται πολύ. Γι’ αυτό και χρειάζονται περισσότερη βοήθεια. Η πιο σημαντική βοήθεια για τα μαλλιά, όπως ξαναείπα, είναι το καθημερινό λούσιμο.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης