Περιποίηση διάφορων τύπων μαλλιών!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009, 10:12
Περιποίηση διάφορων τύπων μαλλιών!
Το παν σε μια γυναίκα είναι τα μαλλιά, αν τα μαλλιά είναι περιποιημένα τότε ανεβαίνει και η διάθεση, αν τα μαλλιά είναι απεριποίητα τότε είμαστε μες τα νεύρα. Γιʼ αυτό και τα μαλλιά μας προσπαθούμε να τα περιποιούμαστε για να είμαστε και όμορφες. Τα μαλλιά παίζουν μεγάλο ρόλο στην ομορφιά μας και στην εμφάνισή μας, και ανάλογα με το στυλ και την περίσταση κάνουμε και τα μαλλιά μας ανάλογα.

Υπάρχουν πολλοί τύποι μαλλιών όπως ξηρά, λιπαρά και κανονικά.

Ο κάθε τύπος μαλλιών θέλει την δική του ειδική περιποίηση γιʼ αυτό και πρέπει να τα φροντίζουμε αναλόγως για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όπως φερόμαστε στα μαλλιά μας έτσι θα μας φέρονται και αυτά μας το ανταποδίδουν αναλόγως.

Γιʼ αυτό και αν έχετε λιπαρά μαλλιά πρέπει να πλένονται με χλιαρό νερό και καλό είναι να χρησιμοποιείτε σαμπουάν που περιέχουν λεκιθίνη (η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη Α) ή χοληστερίνη. Σε ειδικές περιπτώσεις που τα μαλλιά είναι πολύ λιπαρά να χρησιμοποιείτε και σαπούνι με βάση την πίσσα.

Τα ξηρά μαλλιά δεν πρέπει να σαπουνίζονται συχνά, γιατί η τρίχα γίνεται πολύ πιο εύθραυστη. Στα ξηρά η λεπτά μαλλιά δεν συνιστάται η χρήση χημικών ουσιών (βαφές, περμανάντ και τα λοιπά), οι οποίες ενδέχεται να παρουσιάσουν αλλεργίες και δερματοπάθειες.

Προσοχή: ιδιαίτερα επιβλαβείς παράγοντες για την υγεία των μαλλιών θεωρούνται η υγρασία, το οινόπνευμα και τα αλκαλικά σαμπουάν.

Λάμψτε με την υγεία των μαλλιών σας!

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009, 10:12