Η πιτυρίδα είναι μια διαταραχή του τριχωτού της κεφαλής, του δέρματος, όπου παρουσιάζεται υπερβολική συσσώρευση νεκρών κυττάρων καθώς και μυκήτων.

Το τριχωτό παρουσιάζει πολλές μικρές ή μεγάλες φολίδες ή λέπια και έντονο κνησμό. Η πιτυρίδα παρουσιάζεται και σε ξηρά και σε λιπαρά μαλλιά (τριχωτό), στα ξηρά μαλλιά οι φολίδες είναι λίγο πιο μικρές και λευκές, ενώ στα λιπαρά είναι πιο διογκωμένες και κιτρινωπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιτυρίδα συνοδευόμενη με έντονη λιπαρότητα στο τριχωτό, μειώνει την φυσική ανάπτυξη των τριχών με αποτέλεσμα να εμφανίζεται έντονη αραίωση και τριχόπτωση.

Οι παράγοντες που προκαλούν την πιτυρίδα είναι διάφοροι κυρίως είναι το στρες, η μόλυνση του περιβάλλοντος και τα πολύ ισχυρά – στυπτικά προϊόντα μαλλιών.

Τα τελευταία προκαλούν διαταραχές στο τριχωτό με τον εξής τρόπο: ένα ισχυρό σαμπουάν με έντονους στυτικούς παράγοντες καθαρίζει εντελώς το δέρμα, αφαιρώντας και όλα τα φυσικά του έλαια, το δέρμα μένει γυμνό με αποτέλεσμα να προκαλείται υπερβολική λιπαρότητα ή αφυδάτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπερδεύουν την πιτυρίδα με την ξηροδερμία ή αντίστροφα, για να κάνετε μια σωστή διάγνωση και να ακολουθήσετε την κατάλληλη θεραπεία, ζητήστε την γνώμη ενός έμπειρου δερματολόγου.

Διαβάστε στο govastileto.gr τι πρέπει να κάνετε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης