Τι νομίζατε ότι τα καλλυντικά θα τα έχουμε εφʼ όρου ζωής; Όχι βέβαια κάποια στιγμή και σε αυτά θα πρέπει να τελειώσει ο χρόνος ζωής τους. εφʼ όσον έχουν ημερομηνία λήξης θα πρέπει να τα τσεκάρετε αν δεν θέλετε να εκτεθείτε σε αλλεργίες ή μόλυνσης. Σε όποια θερμοκρασία και αν τα διατηρείτε δεν πρόκειται να αντέξουν παραπάνω από όσο πρέπει, και καλό είναι να τα ανανεώνεται όταν έρθει η ημερομηνία λήξης τους.

Με τον παρακάτω μίνι οδηγό θα μάθετε τα μυστικά των καλλυντικών σας και πόσο διαρκούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα αντηλιακά, αναγράφεται η ημερομηνία λήξης πάνω στην συσκευασία. Αλλά αν το έχετε συνήθως εκτεθειμένο στον ήλιο μην περιμένετε να αντέξει μεγάλο διάστημα. Το άρωμα, μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια, αν βέβαια δεν βάζετε τόνους καθημερινά. Καλό είναι να διατηρούνται σε σκοτεινά και δροσερά μέρη για να διατηρηθούν. Τα βερνίκια νυχιών, διατηρούνται έως και ένα χρόνο. Τα έλαια για μπάνιο, επίσης και αυτά ένα χρόνο. Προϊόντα για ακμή και για αντιγήρανση, συνήθως και αυτά κρατάνε από τρείς μήνες έως και ένα χρόνο. Προσοχή τα αντιοξειδωτικά προϊόντα φθείρονται γρήγορα γιʼ αυτό να έχετε τον νού σας στις αλλαγές χρωμάτων που θα κάνουν. Κραγιόν και λιπ γκλος, εξαρτάται το πόσο τα χρησιμοποιείτε. Αλλά συνήθως κρατάνε 2 χρόνια στην κατάλληλη θερμοκρασία. Αποσμητικό και κρέμα ξυρίσματος, αντέχουν και δύο χρόνια.

Λοσιόν σώματος, αντέχουν δύο και τρία χρόνια. Παίζει ρόλο η συσκευασία. Μεγαλύτερη διάρκεια έχουν αυτά που είναι σε μπουκάλια με αέρα. Μάσκαρα και άι- λάινερ, κρατάνε τρείς και τέσσερις μήνες, αλλά καλό θα ήταν να μην κάνετε τσιγκουνιές σε αυτά. Μολύβια χειλιών και ματιών, κρατάνε από τρία έως και πέντε χρόνια. Πούδρα, αν είναι σε μορφή σκόνης αντέχει και δύο χρόνια. Τα προϊόντα μαλλιών, από τρία έως και πέντε χρόνια. Αφού βασικό συστατικό τους είναι το αλκοόλ, το οποίο διατηρεί την φόρμουλα. Τα ίδια ισχύουν και στα προϊόντα για το ντούς.

Με αυτόν τον οδηγό μπορείτε να ξέρετε τον χρόνο διαρκείας των καλλυντικών σας και χωρίς φόβο μην πάθετε τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης