Ακολούθησε απλές συμβουλές για να έχεις πάντα δυνατά, υγιή νύχια, που δεν σπάνε ούτε ξεφλουδίζουν. Οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τα νύχια μας, εξαιτίας της έκθεσης των χεριών στην ξηρή ατμόσφαιρα που τα αφυδατώνει αλλά και στη συνεχή επαφή με νερό, τα απορρυπαντικά και άλλα χημικά. Ακολουθώντας μια απλή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης καθώς και τις συμβουλές των ειδικών μπορείς να βρεις τι κρύβεται πίσω από τα εύθραυστα νύχια σου και να τους χαρίσεις και πάλι δύναμη και υγεία.

Τα νύχια αποτελούνται από στιβάδες κερατίνης, της γνωστής πρωτεΐνης που αποτελεί το βασικό συστατικό του δέρματος και της τρίχας. Η ποιότητά της είναι γενετικώς καθορισμένη και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Όσο το νύχι μεγαλώνει τα παλαιότερα κύτταρα κερατίνης ωθούνται προς τις άκρες. Τα νέα κύτταρα, που γεννιούνται στη βάση του νυχιού, προστατεύονται από ένα κομμάτι δέρματος τα γνωστά «πετσάκια» το οποίο πρέπει να είναι μαλακό και ελαστικό για να διατηρεί το νύχι γερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σημαντικό να προσέξετε τις παρανυχίδες καθώς είναι σημάδι ότι τα πετσάκια είναι τραυματισμένα, δε συγκρατούν την υγρασία που χρειάζονται τα νύχια, προκαλώντας έτσι αφυδάτωση ή και σπάσιμο. Επίσης τα λευκά σημάδια που συνήθως οφείλονται σε μικροτραυματισμούς που μπορεί όμως να προκαλέσουν σπάσιμο του νυχιού.

Τέλος τις μαλακές άκρες καθώς η επαφή με το νερό και τα απορρυπαντικά, και το συχνό μανικιούρ αποδυναμώνουν τους δεσμούς ανάμεσα στα στρώματα κερατίνης και προκαλούν πολύ μαλακές άκρες και ξεφλούδισμα στα νύχια.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης