Τα μαλλιά σας τα επιβαρύνουν πολλοί παράγοντες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 17:52
Τα μαλλιά σας τα επιβαρύνουν πολλοί παράγοντες
Αν βλέπετε τα μαλλιά σας κουρασμένα και θαμπά μην σκεφτείτε απαραίτητα ότι φταίει το σαμπουάν που έχετε επιλέξει. Οι λόγοι που τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι οι εξής: Η κακή διατροφή- ανεπάρκεια βιταμινών στον οργανισμό σας, η έλλειψη σιδήρου, το στρες, η γενικότερη ψυχολογική κατάσταση και τα ορμονικά προβλήματα.

Επίσης τα γυναικολογικά προβλήματα (πολυκυστικές ωοθήκες), ο θυρεοειδής και αστάθεια βάρους, η κληρονομική προδιάθεση και φυσικά οι συνεχείς βαφές, συχνή χρήση σεσουάρ και διάφορων εργαλείων, όπως ισιωτής, πρέσσα κτλ καθώς και προϊόντων styling.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, που όλοι μας τα γνωρίζουμε σε γενικές γραμμές, δεν ωφελεί να αφήσουμε τη κατάσταση ως έχει, αλλά να πράξουμε ανάλογα, ώστε να βελτιώσουμε την υγεία και την όψη των μαλλιών μας. Εντάξτε στο πρόγραμμά σας τη σωστή διατροφή, με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, συμβουλευτείτε ειδικό, ελαττώστε το άγχος σας, σταματήστε το κάπνισμα, προβείτε στις απαραίτητες εξετάσεις που θα σας δώσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και τέλος, φροντίστε να είστε συνεπείς στη προσπάθειά σας και τους στόχους σας.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 18:00