Πριν από περίπου δέκα χρόνια, τα οξέα φρούτων έφεραν την επανάσταση στην κοσμετολογία.

Από τότε, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στα προϊόντα ομορφιάς, ενώ οι δερματολόγοι εκμεταλλεύονται τη δράση τους για να θεραπεύσουν την ακμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οξέα φρούτων προκαλούν μία ελαφριά απολέπιση στην επιδερμίδα, γεγονός που επιτρέπει την ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων. Παράλληλα, ευνοούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Παράλληλα, τα οξέα φρούτων είναι δυνατόν να προκαλέσουν στην επιδερμίδα ένα αίσθημα “τσιμπήματος”, αλλά αυτή ακριβώς είναι και η απόδειξη της αποτελεσματικότητάς τους. Όταν το δέρμα προσαρμοστεί στην απολεπιστική τους δράση, το αίσθημα του ερεθισμού συνήθως εξαφανίζεται και αυτό που μένει είναι τα οφέλη που αποκομίζουμε από τα οξέα φρούτων.

Ωστόσο, έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ για τις επιπτώσεις του γλυκολικού και του γαλακτικού οξέος στο δέρμα είχαν μάλλον ανησυχητικά αποτελέσματα. Τα άτομα που συμμετείχαν στις έρευνες χρησιμοποίησαν καθημερινά τις ουσίες αυτές επί ένα μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν η επιδερμίδα τους να γίνει επιρρεπής στα ηλιακά εγκαύματα και πιο ευαίσθητη στις περιβαλλοντικές υποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η υπερευαισθησία της επιδερμίδας που παρουσιάζεται σε όλο και περισσότερες γυναίκες ίσως οφείλεται εν μέρει στις συνθέσεις των καλλυντικών που περιέχουν οξέα φρούτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης