Τα χέρια είναι το πρώτο τμήμα του σώματός μας που δείχνουν την ηλικία μας. Επειδή το δέρμα στην πάνω πλευρά δεν διαθέτει αρκετούς σμηγματογόνους αδένες, είναι πολύ ευαίσθητο στις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Επίσης, με το πέρασμα του χρόνου και τις ταλαιπωρίες που υφίσταται χάνει το κολλαγόνο του και παρουσιάζει βαθιές γραμμές και χαλάρωση.  Προσέξτε λοιπόν τα χέρια σας σαν τα μάτια σας και δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρούνται όμορφα και απαλά.

– Οι πλούσιες, θρεπτικές κρέμες με μεγάλη περιεκτικότητα σε έλαια είναι πολύ αποτελεσματικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Τα γάντια μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια για τα χέρια. Διαλέξτε ένα ζεστό ζευγάρι για το κρύο και ένα αδιάβροχο με εσωτερική επένδυση από βαμβακερό ύφασμα για τις δουλειές του σπιτιού.

– Επιλέξτε σαπούνι με ισορροπημένο pH για το πλύσιμο των χεριών και προσέξτε να περιέχει ενυδατικά συστατικά στη σύνθεση του.

– Το baby oil είναι ιδανικό για μάσκα χεριών. Γεμίστε ένα μικρό μπολ και βυθίστε τα χέρια σας για 20 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Κρέμες με αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Ε, βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, που προκαλούν πρόωρη γήρανση.

– Κάντε μασάζ στα χέρια μία φορά την εβδομάδα με ελαιόλαδο, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο χοντρό αλάτι ή με βούτυρο στο οποίο έχετε προσθέσει λίγη ζάχαρη.

– Η γλυκερίνη, η βαζελίνη και το ροδόνερο είναι ιδανικά για να κρατούν τα χέρια απαλά. Χρησιμοποιήστε όποιο σας βολεύει, απλώνοντάς το κάθε βράδυ με απαλές κινήσεις.

– Για να θεραπεύσετε τα χέρια που έχουν «σκάσει» ή ξεφλουδίσει από το κρύο πλύνετε τα με χλιαρό νερό πριν κοιμηθείτε, απλώστε άφθονη ποσότητα πλούσιας θρεπτικής κρέμας και φορέστε γάντια.

– Για να καταπολεμήσετε κηλίδες και πανάδες τρίψτε κάθε βράδυ τα χέρια σας με μια φέτα λεμονιού ή μια φέτα ωμής πατάτας.

– Για να εξαφανίσετε τις κιτρινίλες από το κάπνισμα απλώστε άφθονο χυμό λεμονιού, αφήστε τον για δέκα λεπτά και πλύνετε τα με χλιαρό νερό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης