Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που συνήθως καλείται ο αισθητικός ιατρός να αντιμετωπίσει στο πρόσωπο είναι η εμφάνιση ρυτίδων, το θαμπό και κουρασμένο πρόσωπο, το αφυδατωμένο δέρμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσουμε την εμφάνιση του δέρματός μας είναι να το «ενθαρρύνουμε» να αναζωογονηθεί μόνο του. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές, ουσίες, εργαλεία και μηχανήματα. Με διάφορους τρόπους «επιταχύνουμε» τις φυσικές διαδικασίες αναγέννησης του οργανισμού, ενεργοποιούμε τη φυσική αλυσίδα ενεργειών και την τροφοδοτούμε με τα απαραίτητα «υλικά» για να επιτύχουμε το στόχο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό περιλαμβάνει τη μεσοθεραπεία (με διάφορες ουσίες όπως βιταμίνες, υαλουρονικό, κ.α.), τη μικροδερμoαπόξεση (mechanical peeling, microdermabration) και άλλα είδη πήλινγκ, το laser resurfacing, το skin needling (micro-needling, derma-roller), ενέσιμα υλικά (όπως botox και dysport), κ.α.
Όλες οι παραπάνω διαδικασίες είναι ιατρικές και πρέπει να γίνονται επιλεκτικά, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του δέρματος. Δεν είναι όλες οι διαδικασίες κατάλληλες να λύσουν τα προβλήματα όλων, αλλά όλοι θα βρουν μια διαδικασία για να λύσουν το πρόβλημά τους.

Ιατρική ΜικροΔερμοΑπόξεση – Medical Grade Microdermabrasion

Στη ΜικροΔερμοΑπόξεση χρησιμοποιούμε συνήθως μικροκρυστάλλους για να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας, «διώχνοντας» τη «σκληρή» στοιβάδα έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην παραγωγή νέων κυττάρων. Πρόκειται στην ουσία για ένα βαθύ, ιατρικό «καθαρισμό» του δέρματος, που δίνει την ευκαιρία σε νέα, πιο λαμπερή στοιβάδα κυττάρων να αναδυθεί.

Η ΜικροΔερμοΑπόξεση είναι μια γρήγορη διαδικασία που διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν επαναλήψεις κάθε 1 ως 4 εβδομάδες. Μπορεί να γίνει του μήνες που δεν έχουμε μεγάλη ηλιοφάνεια, δηλαδή από το Νοέμβριο ως και το Μάρτιο.

Skin Needling (Roller Treatment)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το Skin needling χρησιμοποιούμε ένα ειδικό, μικρό roller, το οποίο έχει απλωμένο στην επιφάνειά του πολλές, ιατρικές μικροακίδες. Με τη χρήση του από τον ιατρό δημιουργούνται χιλιάδες μικρο-οπές ελαχίστου και απόλυτα ελεγχόμενου βάθους.

Το Skin Needling είναι μια διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνη της ή σε συνδυασμό με την εφαρμογή και ιατρικών καλλυντικών.

Η λογική αυτής της διαδικασίας έχει να κάνει με το ότι έχει παρατηρηθεί ότι με την εφαρμογή του roller για τη δημιουργία ελαχίστων μικρο-νηγμών διεγείρεται ο αυξητικός παράγοντας που με τη σειρά του ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες. Δηλαδή, ενεργοποιεί το δέρμα να παράγει νέο κολλαγόνο, που «λειαίνει» και συσφίγγει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο «νέο», υγιέστερο δέρμα.

Πριν την έναρξη της διαδικασία τοποθετούμε στο δέρμα μια αναισθητική αλοιφή που κάνει τη διαδικασία πιο άνετη και ανεκτή.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30-45 λεπτά και για να έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα πρέπει να επαναληφθεί 2-5 φορές. Έχει γρήγορη αποθεραπεία, η διάρκεια της οποίας διαφοροποιείται ανάλογα την περιοχή που σώματος που εφαρμόζεται (μέτωπο, μάτια, παρειές, λαιμός, ντεκολτέ, μπράτσα, επιγάστριο, μηροί, γλουτοί, γόνατα, γάμπες και όπου υπάρχει κυτταρίτιδα).

Μετά το Skin Needling μπορούμε να εφαρμόσουμε και ιατρικά καλλυντικά. Οι μικρο-νηγμοί στο δέρμα δημιουργούν εισόδους, που διευκολύνουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από την επιδερμίδα.

Πηγή: healthierworld

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης